Obvestilo

Koncert treh vetrov

Prva polovica oktobra je na Primorskem minila  v znamenju narodnozabavne glasbe. Trije ansambli, Javor, Tik-Tak in Briški kvintet so namreč družno pripravili koncerte v krajih, od koder prihajajo.

Postojna – Koncertno turnejo so začeli  8. oktobra v Kulturnem domu Postojna, ki so ga napolnili do zadnjega kotička, s preigravanjem viž največjih slovenskih ustvarjalcev narodnozabavne glasbe pa so občinstvo navdušili.

»Spremljal sem koncerte pri katerih je “glavni” ansambel dopolnil svoj nastop s kakšnim instrumentalistom od sodelujočih ansamblov ali imel v gosteh kakšno zveneče ime, ki je pritegnilo obiskovalce. Takega prepletanja instrumentalistov in vokalistov kot so ga prikazali ti trije ansambli v Postojni, pa še nisem doživel. Ni bilo pomembno, kateri ansambel je bil tisti, ki je imel uradni nastop. Takoj se je že našel kdo od drugih dveh ansamblov, ki je pristopil in že se je vrtel kalejdoskop melodij. Ni bilo važno, ali je bila skladba pisana za trio in ga je izvajal kvintet, ali pa za solo pevca slišati pa je bilo štiriglasno fantovsko petje, vse je bilo uigrano in popolno. Opravičeno je dvorana ploskala tudi med skladbami in pevskimi parti,« je o postojnskem koncertu med drugim zapisal poznavalec narodnozabavne glasbe Franci Černe.

Ta konec tedna bodo glasbeni prijatelji iz ansamblov, Javor, Tik-Tak in Briški kvintet nastopili še dvakrat, in sicer nocoj  v dvorani KUD Sloga Črni Vrh nad Idrijo s pričetkom ob 19:00, in jutri, v nedeljo, 16. oktobra v dvorani na Humu v Goriških Brdih s pričetkom ob 18:00.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv ans. Tik-Tak

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja