Obvestilo
Foto: postojnska-jama.eu

Konec maja ali v začetku junija Hotel Jama odpira vrata?

Postojna – Čeprav so po prvotnih načrtih prenove upali, da bodo prvi gostje v njem lahko prenočili že ob letošnjih velikonočnih praznikih, se bo to najverjetneje zgodilo konec maja ali v začetku junija. Družba Postojnska jama  letos napoveduje še nekaj manjših investicij.

40 novih delovnih mest

Sama vrednost prenove hotela bo po besedah predsednika upravnega odbora družbe Marjana Batagelja okoli pet milijonov evrov, vendar zaradi spremenjenega obsega del dokončni znesek še ni znan. Za prenovo hotela, ki bo obiskovalcem ponujal 80 postelj, in prvo fazo prenove promenade slavnih bodo predvidoma namenili 6,2 milijona evrov. Pred letošnjo turistično sezono bo družba Postojnska jama ob odprtju hotela ponudila tudi 40 novih delovnih mest.

Sodeč po dobrem velikonočnem obisku naj bi Postojnsko jamo letos obiskalo milijon gostov.

V pričakovanju novih zarodkov človeške ribice

Svetovna javnost v zadnjih mesecih z velikim zanimanjem spremlja polaganje jajčec in razvoj zarodkov človeške ribice, ki vedno znova preseneča. Medtem ko se v prvih jajčecih že vidi razvoj zarodkov, je v zadnjem tednu človeška ribica, ki se v povprečju razmnožuje le enkrat v desetletju, izlegla še novo jajčece. Ob koncu maja ali na začetku junija v Postojnski jami pričakujejo prve zarodke.

Foto: Postojnska jama
Foto: Postojnska jama

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja