Obvestilo
Slovenija, Trebnje, 01.avgust2009, Prometni zastoj na Medvedjeku. Foto: Igor Zaplatil/DELO

Konec tedna močno povečan promet proti in iz turističnih destinacij

Na prometnoinformacijskem centru za konec tedna zopet napovedujejo močno povečan promet in zastoje od Avstrije proti Hrvaški in na cestah s  Hrvaške proti Italiji in Avstriji. Precej obremenjeni bodo tudi mejni prehodi Dragonja, Sečovlje in Gruškovje.

Povečan promet bo na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, zastoje pričakujejo na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Izola-Portorož. Zaradi povečanega prometa na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje voznikom priporočajo izbiro alternativnega mejnega prihoda, kot je mejni prehod Sočerga.

Zastoje je pričakovati tudi na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej proti mejnem prehodu Gruškovje, kot alternativna prehoda priporočajo mejni prehod Dobovec in mejni prehod Zavrč.

Povečan promet pričakujejo tudi na cesti Kozina-Podgrad proti mejnem prehodu Starod ter na cesti Postojna-Ilirska Bistrica proti mejnem prehodu Jelšane.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo tudi na zastoje tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri, tam zaradi nadzora prometa na avstrijski strani namreč občasno zapirajo predor.

Voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru in uporabljajo manj obremenjene poti, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Foto: amzs.si

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja