Obvestilo

Konec tedna na Cerkniškem in Pivškem v znamenju vojaških veščin

Logistična brigada Slovenske vojske bo s podporo drugih enot Slovenske vojske organizator jubilejnega 10. tekmovanja oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo. Tekmovanje bo potekalo od četrtka, 9., do petka, 10. maja, na območju med streliščema Bloška Polica in Bač.

Tekmovalo bo petnajst oddelkov, med njimi osem iz Slovenske vojske, sedem pa iz partnerskih držav (dva iz Združenih držav Amerike, po en s Hrvaške, Madžarske, iz Republike Severne Makedonije, Romunije in Slovaške).
Preverjanje sposobnosti preživetja na bojišču
Tekmovanje, ki se je v sredo, 8. maja, pričelo s slovesnim odprtjem v Cerknici in se bo zaključilo v petek, 10. maja, s slovesnostjo v Pivki, je namenjeno preverjanju sposobnosti ter znanj iz osnovnih vojaških veščin preživetja na bojišču, usposobljenosti iz oddelčnih postopkov, sposobnosti timskega dela in krepitvi bojnega duha ter spodbujanju zdrave tekmovalnosti v enotah Slovenske vojske. Prvi dan tekmovanja bodo morali udeleženci opraviti z nalogami na devetih delovnih točkah, drugi dan tekmovanja pa se bodo pomerili na petih delovnih točkah. V Logistični brigadi so se lotili organizacijskih priprav v sodelovanju s civilnim okoljem.

Prečkanje vodne ovire na ogled javnosti
V četrtek, 9. maja si od 8.00 do 12.00 obiskovalci lahko ogledajo tudi četrto delovno točko na območju med naseljem Podcerkev in vodotokom Obrh, kjer bodo tekmovalci prečkali vodno oviro.

Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja