Obvestilo

Košanski gasilci z novim vozilom še učinkovitejši

Včeraj so v prostorih Občine Pivka podpisali pogodba za nakup gasilskega vozila GVC-1 za Prostovoljno gasilsko društvo Košana (PGD). Z novim vozilom bo gasilcem omogočeno lažje in učinkovitejše posredovanje na vseh vrstah intervencij. Pogodbo so podpisali župan Robert Smrdelj, predsednik PGD Košana Danijel Boštjančič ter Valter Lozar, direktor podjetja EURO GV, ki bo dobavilo vozilo. Vrednost pogodbe znaša 351.624,89 evra.

 “Z naložbo v to sodobno kombinirano gasilsko vozilo smo naredili pomemben korak naprej v zagotavljanju varnosti in zaščite naših občank in občanov. S svojo zmogljivostjo in prilagodljivostjo bo vozilo nudilo potrebno podporo pri gašenju, reševanju in posredovanju v prometnih nesrečah,” je ob podpisu povedal župan Robert Smrdelj.

Ob 70-letnici prenovljeni gasilski dom

Vozilo s cisterno bo Manov tovornjak TGM na štirikolesni pogon. Poleg raznovrstne gasilske opreme bo imelo tudi 3000 litrov vode in 120 litrov penila. PGD Košana sicer letos obeležuje 70 let delovanja, ki jih bomo počastili 26. aprila z odprtjem prenovljenega gasilskega doma v Košani.

Podrobne tehnične značilnosti vozila

Podvozje vozila je MAN-ov tovornjak TGM 13.320. Vozilo ima štirikolesni pogon z močjo motorja 235 kW, avtomatiziran samodejni menjalnik s programsko opremo, posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Skupna masa je 14.500 kg. Prav tako je opremljeno z RUD Rotogrip verigami.

Posadka vozila je 1+7. Sedeži so razporejeni v 3 vrste (1+1+2+4). Prva vrsta (v kabini šasije): voznik in sovoznik. Druga vrsta: Dva posamezna sedeža opremljena za IDA, nameščena skrajno levo in desno v nasprotni smeri vožnje. Tretja vrsta: Sedežna klop s posameznimi sedišči, sredinska dva opremljeni z IDA v smeri vožnje.

Nadgradnja vsebuje šest boksov za shranjevanje opreme in prostor za črpalko. V nadgradnji bo shranjena vsa potrebna oprema za zaščito in  reševanje, kompletom dvižnih blazin in osnovno opremo za posredovanja v prometnih nesrečah. Iz črpalke sta dva izliva B na srednji tlak in dva izliva na visoki tlak, priključena na navijalca dolžine 60m in 80m. Rezervoar za vodo drži 3.000 l, vozilo pa bo imelo tudi 120 l litrov penila.

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

 

 

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja