Obvestilo

Kovinoplastika: nadzorni svet o krivdnih razlogih za razrešitev, KJK o dobrih namenih

Stari trg pri Ložu –  Na naše včerajšnje pisanje o dogodkih v Kovinoplastiki Lož, kjer je nadzorni svet brez utemeljenih pojasnil, domnevno pa zaradi neudeležbe na izredni seji, kamor so ga povabili z dopusta, razrešil predsednika uprave Petra Nelca, sta se danes odzvala tako nadzorni svet kot tudi KJK Capital, finski sklad, ki naj bi kupil 62 odstotkov loškega podjetja.

Nadzorni svet: Nelec naj bi sprejemal neustrezne odločitve

Branko Troha, predsednik Nadzornega sveta Kovinoplastike Lož d.d., v izjavi poudarja, da je nadzorni svet   predsednika uprave Petra Nelca na včerajšnji seji razrešil iz krivdnih razlogov. »Peter Nelec je v zadnjih tednih kot predsednik uprave sprejel in izvedel več poslovno neustreznih odločitev. Nadzorni svet je ugotovil, da pri teh odločitvah preostala dva člana uprave nista sodelovala, prav tako niso bile deležne predhodne obravnave na sejah nadzornega sveta,« pojasnjuje Troha, čeprav je znano, da Kovinoplastika pod Nelčevim vodstvom že tri leta posluje z dobičkom.

Nadzorni svet je preostalima članoma uprave izrazil zaupanje in na mesto predsednika uprave Kovinoplastike lož d.d. do konca mandata, to je do 4.4.2019, imenoval dosedanjega člana uprave družbe mag. Aleša Tišlerja. Slavica Čuk ostaja članica uprave.

KJK Capital ob zamenjavi predsednika uprave Kovinoplastike Lož

Josip Vuko, predstavnik KJK skladov za Slovenijo in Hrvaško, je po včerajšnji razrešitvi predsednika uprave Kovinoplastike dejal: »V skupini KJK ne  nameravamo komentirati zamenjave direktorja, saj gre za odločitev lastnikov. Mi kot kupec lahko le upamo, da to ne bo vplivalo na prodajni proces, ki bi se moral v kratkem zaključiti.« Po njegovih besedah je  KJK ponudil za vse deležnike najbolj sprejemljive pogoje. »Kupoprodajno pogodbo smo podpisali  in če konec meseca delničarji pogodbo potrdijo, je posel zaključen. Takrat se bomo lahko tudi lotili vseh razvojnih projektov in procesov, ki smo jih že napovedali.«

Vuko se je dotaknil tudi stališč bivšega predsednika uprave Petra Nelca, da želijo dolgoročnega in stabilnega, kapitalsko ustreznega lastnika, ki podjetje ne bo izčrpaval ampak razvijal, zaposloval in pripomogel k razvoju kraja in regije.

Na Nelčeve trditve, da skupina KJK in njeni skladi niso dolgoročno dober strateški lastnik, Vuko navaja dosedanje naložbe KJK v Iskri ISD in Don donu. »Obe podjetji se po našem vstopu lahko pohvalita z izjemno rastjo prihodkov, investicij in številom zaposlenih. Iskra ISD ima danes 530 zaposlenih, prej jih je imela 400, Don don jih ima 1500, prej jih je bilo 1000. Tudi prihodki so v obeh družbah občutno višji, v Iskri ISD za 35%, v Don donu pa celo za 80 odstotkov.« Predsednik KJK skladov za Slovenijo in Hrvaško poudarja, da so njihovi načrti enako ambiciozni z družbo Kovinoplastika Lož, kar so prejšnji teden predstavili zaposlenim in županu. »V Loško dolino prinašamo nova delovna mesta, svež kapital in najboljše prakse upravljanja družb ter sprožamo nove razvojne procese«, je dejal Vuko.

Blanka Markovič Kocen

Foto: kovinoplastika.si

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja