Obvestilo

Kovinoplastika: Sklep o prodaji Fincem sprejet, a brez glasov pooblaščencev

Na današnji skupščini Kovinoplastike Lož je bil sprejet predlog o prodaji podjetja finskemu skladu KJK. Toda pooblaščenci, ki so prodaji Fincem nasprotovali,  o tej točki niso mogli glasovati.

Stari trg pri Ložu – Po informacijah, ki smo jih dobili neposredno po skupščini, je predsedujoči ob glasovanju o sklepu o prodaji finskemu skladu KJK delničarjem pooblaščenke odvzel glasovalne pravice. »Če bi o njem glasovali tudi delničarji družbe pooblaščenke, ta sklep ne bi bil sprejet,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal vir, ki ne želi biti imenovan. »Pri vseh ostalih točkah so pooblaščenci glasovali z vsemi glasovi,« smo še izvedeli.

Bo o usodi Kovinoplastike odločalo sodišče?

Ker je takšen odvzem glasovalnih pravic milo rečeno »nenavadno početje«, sicer pa nezakonit, pooblaščenci napovedujejo izpodbojne tožbe. Očitno bo torej o prodaji Kovinoplastike odločalo sodišče.

Komentar Skupine KJK

Skupina KJK je sporočila, da izidov današnjega glasovanja o kupoprodajni pogodbi še ne more komentirati, ker na skupščini ni bilo njihovih predstavnikov. Takoj ko bo na voljo uraden zapisnik skupščine delničarjev, pa bodo podali izjavo za medije.

Blanka Markovič Kocen

Foto. Mario Žnidaršič

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja