Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Kovod z novo spletno stranjo – informacije bliže in hitreje pri uporabnikih

Da bi uporabnikom omogočili kar se da organiziran vpogled v storitve, ki jih najpogosteje potrebujejo, ter se prilagodijo aktualnim smernicam, ki omogočajo odpiranje spletne strani tudi na drugih napravah, so v podjetju Kovod Postojna d.o.o. nedavno prenovili spletno stran. »Podjetje Kovod Postojna, d.o.o. si prizadeva za hiter in kakovosten stik s svojimi uporabniki. Oskrba s pitno vodo je namreč ena od prioritet našega življenja, zato je prav, da se je o vseh morebitnih informacijah seznanjeno čimprej, preko čimveč komunikacijskih kanalov. Spletne strani postajajo nepogrešljiv pripomoček, kjer posamezniki iščemo informacije. Poleg tega, pa so te informacije hitre, neposredne in izčrpne ter nenehno dosegljive vsem,« pojasnjujejo v Kovodu. Direktor Kovoda David Penko odgovarja še na nekaj vprašanj spletnega portala Novice z Notranjske.

Kakšne so prednosti nove in kaj vse lahko uporabniki na njej najdemo?

Prenovljena spletna stran v prvi vrsti izpostavlja informacije za uporabnike, to so vsa navodila, obrazci, vloge, kontakti, po katerih stranke najpogosteje sprašujejo oziroma se jih poslužujejo. Na preglednem mestu so zbrana vsa aktualna obvestila o morebitnih motnjah in ukrepih na sistemu. Velik poudarek je tudi na kontaktnih oziroma dežurnih številkah, saj našim uporabnikom resnično nudimo nenehno dosegljivost za kakršnakoli vprašanja in storitve. Prav tako smo z novo spletno stranjo posodobili sistem obveščanja v primeru motenj na sistemu, ki je brezplačen in se nanj (preko preprostega spletnega obrazca) lahko prijavijo naši uporabniki. Sistem obveščanja omogoča občanom Postojne in Pivke takojšnjo obveščenost v primeru kakršnihkoli omejitev pri oskrbi s pitno vodo. Sicer pa je zasnova nove spletne strani usmerjena v smiseln nabor rubrik, poglavij, ki pregledno vodijo do iskanih informacij. V nasprotnem primeru imajo uporabniki možnost uporabe tudi iskalnika po spletni strani, ki ga najdejo na vrhu uvodne strani.

Kakšen obisk sicer beležite na spletni strani in kdaj, opažate, je ta največji?

Obisk naše spletne strani se konstantno veča. Obiskovalci se najpogosteje poslužujejo informacij, kot so različni obrazci in vloge ter kontaktne številke, sicer pa je najbolj spremljan kotiček aktualnih objav o morebitnih motnjah in ukrepih na sistemu. Priljubljene so tudi naše redne novice, v okviru katerih opozarjamo na spremenjene prometne režime, predstavljamo naše projekte … Vsekakor je stran najbolj obiskana takrat, ko uporabniki iščejo oziroma se seznanjajo z obvestili o motnjah na sistemu.

Ali pričakujete, da bo ta obisk vse večji in bodo informacije s spleta kmalu pridobile prednost pred preostalimi komunikacijskimi kanali?

Četudi smo uporabnikom nenehno na voljo na dežurnih številkah, ki se jih res še vedno zelo pogosto poslužujejo, smo prepričani, da je spletna stran naše pomembno komunikacijsko orodje. Z namenom kar se da široke dosegljivosti, smo ažurni tudi na družbenem omrežju in, kot že omenjeno, preko sms in elektronske obveščanja. Želimo si, da bi se naši uporabniki posluževali spletnih informacij, saj so le-te najhitrejše in najbolj izčrpne. Veseli pa smo tudi vsakršne usmeritve ali predloga za nova izboljšanja.

Kdo bo upravljal z novo spletno stranjo? Kako si boste v podjetju razdelili delo na tem področju?

Novo spletno stran soustvarjamo praktično vsi zaposleni, saj vsak posameznik zagotavlja informacije za področje, ki ga najbolje pozna. Za aktualna obvestila, informacije in novice skrbi nekaj administratorjev strani, ki se trudijo za hitrost in kakovost ter tudi zanimivost le-teh.

Vabljeni tudi k obisku naše spletne strani za najmlajše uporabnike www.vodko.si.

Uredništvo NzN

Foto: www.kovodpostojna.si

Ne spreglejte

Z Zelenimi oblaki k slovenski popevki

V mesecu, ko si pomlad in poletje podajata roke, je Literarno društvo Zeleni oblaki iz …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja