Obvestilo

Kreativno skozi počitnice

Ljudska univerza Postojna in Mercator Postojna sta med jesenskimi šolskimi počitnicami, dnevno med 10. in 12. uro, z združenimi močni organizirala ustvarjalne delavnice za otroke. Naslov delavnic Kreativno skozi počitnice je zelo jasno zastavil cilj po aktivnem preživljanju prostega časa otrok med počitnicami.

Otroci so se lahko preizkusili v motoričnih spretnostih in prepustili svoji domišljiji prosto pot. Pri njihovem ustvarjalnem delu so jim pomagala prijazna dekleta, ki so spretno krmarila v morju njihovih idej in jih tu pa tam malce usmerile. V zbirki potrebnega materiala je bilo moč opaziti tudi barvne slamice, polento in pisane papirnate robčke. Izpod spretnih otroških prstkov so nastale prave male umetnine, katere so otroci ponosno odnesli domov.

Na svoj račun pa niso prišli le otroci, temveč tudi starejši. Poleg je namreč stala stojnica Ljudske univerze Postojna, ki je ponujala vrsto informacij o številnih izobraževalnih programih, tečajih in prihajajočih delavnicah.

Kako malo je potrebno, da se na otroški obraz prikrade nasmeh, če pa je poleg prisotna še zdrava aktivnost in pozitivno mišljenje, je rezultat več kot odličen in še kako dobrodošel.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

Kreativno2

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja