Obvestilo

Kristina Bele in Andrej Lindič absolutna zmagovalca letošnjega Notranjskega tekaškega pokala Elgonova

V Kulturnem domu Cerknica je potekala slovesna razglasitev najhitrejših tekačic in tekačev na letošnjem, že 11. Po vrsti Notranjskem tekaškem pokalu Elgonova. Poleg  absolutnih zmagovalcev so razglasili tudi najhitrejše v posameznih kategorijah in najbolj tekaško šolo in najboljše športno društvo.

Cerknica – Letošnjega pokala se je udeležilo 1953 tekačic in tekačev in kar 1295 otrok. Generalni sponzor pokala že 6. leto zapored podjetje Elgonova, od samega začetka pa ga podpirata  tudi Športna zveza  in občina Cerknica. »Velika udeležba na nocojšnji slovesnosti in na tekih je dokaz, da je občina, kar zadeva šport, na pravi poti,« je dejal cerkniški župan Marko Rupar in dodal, da vsako leto povečujejo sredstva za šport in vlagajo v infrastrukturo, saj v Rakeku rase nova športna dvorana, nastajata pa tudi zunanji fitnes in skate park.

Notranjski tekaški pokal  je tvorilo devet tekov, začel pa se je z Maistrovim, prvi vikend v aprilu,  in končal oktobra s tekom ob Karlovici. Največja udeležba je bila letos na Logaškem teku, novost pa netekmovalni cicitek. Kot je povedal organizator Izak Hribar Meden, je opaziti upad tekačev na prehodu iz osnovne v srednjo šolo in v kategoriji do 30 let, pozneje pa se ti zopet vračajo na tekaške steze.

Seveda so bili največje pozornosti deležni najboljši v skupni razvrstitvi, ki jim je pokale podelil Boštjan Ule, direktor Elgonove. Med moškimi je bil najhitrejši  Andrej Lindič, drugo mesto si je pritekel Jaka Grže, tretjega pa Mihael Marinč.

V ženski konkurenci je tretje mesto zasedla Bojana Levstek, drugega Katarina Ožbolt, najhitrejša pa je bila letos nepremagljiva Kristina Bele. Ker primorskih tekov prihodnje leto ne bo več in bodo ostali samo še notranjski, Beletova razmišlja tudi o udeležbi na večjih tekmovanjih.

Posebno priznanje sta prejela tudi najbolj tekaška šola in športno društvo, in sicer Osnovna šola Toneta Šraja Aljoše Nova vas in ŠD Sovica.

Kot edina predstavnica sedme sile pa je bila v ženski veteranski konkurenci med najhitrejšimi tudi avtorica tega prispevka.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161108_190637

 

20161108_18593620161108_181924

20161108_181649

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja