Obvestilo

Križna gora – uvod v Notranjski tekaški pokal ebm-papst 2019

Tek na križno goro je danes zaznamoval začetek najbolj priljubljene tekaške in največje športno-rekreativne prireditve na Notranjskem, Notranjskega tekaškega pokala, katerega generalno sponzorstvo je letos prevzelo podjetje ebm-papst Slovenija, zaradi česar je prireditvi dodano tudi ime sponzorja, torej Notranjski tekaški pokal ebm-papst. Tek na 856 metrov visoko goro je vsekakor preizkus pripravljenosti tekačev na novo sezono najrazličnejših pokalnih tekmovanj in maratonov.

Gre že za 17. izdajo Teka na Križno goro, ki je že pred 10. uro v Lož privabil 158 tekačic in tekačev najrazličnejših starosti. Pomerili so se v posameznih kategorijah, med njimi 62 otrok, tudi 9 najmlajših na cici-teku in 98 odraslih, med njimi kar 35 žensk. Med tekači je bilo nekaj članic in članov  Športnega društva ebm-papst Slovenija, ki jih je fotografski kronist Mario Žnidaršič pred startom ujel v svoj objektiv, vsi pa so uspešno pretekli zahtevno  progo.

Start teka je po tradiciji pri tabli Lož. Po približno 800 metrih zmernega klanca in ravnine se vzpne v strme klance do Svete Ane, se dvakrat poravna, po desnem zavoju na kolovoz pa sledi zadnji, peklenski kilometer do vrha, do kamor so tekače tudi letos gromko spodbujali navijači. Otroci so tekli na krajših tekih na kolovozni poti, predšolski pa na vrhu hriba.

Med ženskami je slavila Mateja Ožanič pred mladinko Zojo Levec in zmagovalko lanskega pokala, Kristino Bele. V moški konkurenci pa je zmagal Borut Albreht pred Jako Gržetom in Tonijem Habjanom. Mateja je do vrha potrebovala pičlih 23 minut, Borut pa zgolj 17,11 minute.

Razmere za tek so bile idealne, najpomembneje pa je, da je prireditev tudi odlična priložnost za druženje, pogovor, izmenjavo mnenj, saj se praktično po letu dni vnovič srečamo prijatelji in športni znanci, šele na koncu tekmeci. Kajti priteči na vrh Križne gore je zmaga nad samim seboj.

Naslednji tek v Notranjskem tekaškem pokalu ebm-papst je prvomajski, kraljevski, 20. tek na Slivnico, ki bo prvega maja v Grahovem.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Mario Žnidaršič, B. M. K.

Najhitrejše med damami


Zmagovalci v moški konkurenciNajmlajši


Razgled s Križne gore

Ne spreglejte

Postojna začenja izvajati ukrepe Mobilnostnega načrta Predjama Sustainable

V okviru projekta Predjama Sustainable, ki ga Občina Postojna kot glavni partner izvaja zadnjega pol …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja