Obvestilo

KUD Pa-leta Cerknica vabi v Stekleno galerijo na razstavo Osnovna odmišljanja

Društvo deluje že 15 let. Najprej so se dobivali v OŠ Grahovo, potem v Galeriji Krpan, kjer se še vedno srečujejo člani sekcije MALA Pa-leta, sedaj pa gostujejo v prostorih Varstveno delovnega centra v Cerknici. Tam njihove članice vodijo delavnice za osebe s posebnimi potrebami.

Takole so se predstavili na odprtju razstave, ki je bila v četrtek pred osmim februarjem zvečer: »Izražamo se v različnih tehnikah, predvsem z risbo, akrilom in oljem na platnu, pastelom in grafiko ter s kombiniranimi tehnikami ter materiali. Motivi zajemajo predvsem doživljanje našega okolja, kar prenašamo v tihožitja, pejsaže, portrete – skratka, svoja občutja prenesemo na različne podlage, ne le na platno in papir – ali pa iz povsem običajnega uporabnega predmeta naredimo nekaj lepega.« O tem se lahko prepričate, če do 25. svečana v času obratovanja Športne dvorane Logatec obiščete Stekleno galerijo.

Razstavljajo Marija Braniselj, Sonja Butina, Janez Dragolič, Valerija Gačnik, Anita Kranjc, Marta Kvaternik, Silvana Lautar, Marija Rebernik, Igor Vidrih in Mladen Žnidaršič, mentorji Pa-lete pa so kademske slikarke in slikarji Stana Sluga Pudobska, Karmen Bajec, Špela Brenčič Šemrov, Matej David Goljat, Tomaž Perko, Mišo Strman, Veljko Toman

Razstavo je pripravilo Društvo Likovnikov Logatec, odprtje sta popestrila  ljubiteljski kitarist Vedran Bekič (na vodili fotografiji)  in recitatorka Anda Ovsec. Prireditev je sofinancirala Občina Logatec.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Anda Ovsec v svojem elementu
KUD Pa-leta Cerknica

 

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna s podpisom pogodbe v dvomilijonski projekt

Občina Postojna je v Notranjskem muzeju Postojna,z obema izvajalcema del za projekt »Kul(turizem) kot generator …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja