Obvestilo
Foto: Kmetija odprtih vrat Levar
Foto: Kmetija odprtih vrat Levar

Kuharska delavnica: Z Jolando Levar in Rokom Tratnikom do znanja o pripravi tradicionalnih notranjskih jedi

Dolenje Jezero – Se želite spoznati s tradicionalnimi notranjskimi velikonočnimi jedmi in načinom njihove priprave? Potem je delavnica z Jolando Levar ter Rokom Tratnikom kot nalašč za vas. Da bo izkušnja še bolj zanimiva, bo Rok vsem tem jedem dodal še pridih sodobnega.

Turistična kmetija Levar in Notranjski regijski park prihodnji vikend pripravljata tridnevno kuharsko delavnico o notranjskih velikonočnih jedeh. Na delavnici se bo preteklost prepletala s sedanjostjo. Gospodinja Jolanda Levar bo notranjske jedi (ocvirkovo potico, žolco in druge dobrote) pripravila na tradicionalen način, znani mladi kuharski mojster Rok Tratnik pa bo te jedi poizkušal začiniti na sodoben in izviren način.

Kot je za portal LokalniUtrip.com povedal Matevž Podjed, direktor Notranjskega regijskega parka, je delavnica namenjena obujanju in ohranjanju veščin ter učenju priprave tradicionalnih jedi, ki so jih na tem območju ljudje pripravljali pred več desetletji ali celo stoletji, ko še ni bilo potrošništva in instant hrane. In ob tem tradicionalno povezati z dandanašnjim.

Rok, kot sodoben mladi kuhar, bo namreč poizkušal tradicionalne jedi na izviren način oplemenititi s sodobno noto.

Foto: Kmetija odprtih vrat Levar
Foto: Kmetija odprtih vrat Levar

Delavnica bo potekala na Turistični kmetiji Levar na Dolenjem Jezeru, od petka 18. marca, do nedelje 20. marca, v popoldanskih urah (16./17.-19. ure).

Na delavnico se lahko prijavi največ petnajst udeležencev. Cena za 3 kuharske dni znaša 21€. Prijave in dodatne informacije na tel.št. 031 819 926 (Dejvid).

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja