Obvestilo

Kultura smo mi

V središču Cerknice, pred tamkajšnjim kulturnim domom, se je včeraj odvil sejem idej, glasbe in kreativnosti. Na povabilo Javnega sklada za kulturne dejavnosti, izpostava Cerknica, so se kulturna društva, ki delujejo na območju Občine Cerknica, zbrala na enem mestu in javnosti pokazala, kako preživljajo svoj prosti čas in h kateri od zanimivih dejavnosti spodbudila tudi druge občane.

Ples za vse generacije

Uvodoma so se predstavili najmlajši plesalci iz Kulturnega društva Rak Rakek in mentorici Nina Oblak ter Vesna Turšič. V letošnjem letu se je skupina uvrstila na regijsko srečanje otroških plesnih skupin JSKD. Srečanje je bilo na odru Španskih borcev

Plešejo pa ne samo mladi, tudi malo starejši mladi se radi vrtijo, vriskajo in igrajo, je pokazalo Folklorno društvo Rakek, ki sicer potuje  tudi izven meja naše države in predstavlja našo dediščino.

Brez slavljenca ne gre …

Najštevilčnejše društvo v občini Cerknica je Godba Cerknica, ki prav letos obeležuje svojo stoletnico. Veliko aktivnosti imajo tudi za promocijo društva med mladimi, med njimi so Godbena šola in delavnice za otroke, ki jih prirejajo konec poletja.

Ob zvokih koračnice med stojnice

  1. obletnico delovanja je lani praznovalo Kulturno društvo Notranjski rogisti, ki se je na oder podalo s koračnico, sledile pa so mu vse sekcije Kulturnega društva Rak Rakek.

Na stojnicah so bili prisotni še: Društvo notranjskih Kulturnikov Krpan (Bor in Mišo Strman), KD Menišija in Komorni zbor Fran Gerbič.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja