Obvestilo

Kulturni dom Cerknica v tem tednu v znamenju športa, gledališča in filma

V četrtek, 9. marca 2017, ob 19.00 bodo v Kulturnem domu Cerknica v organizaciji Občine Cerknica in Športne zveze Cerknica razglasili športnico in športnika leta 2016.

V programu s podelitvijo priznanj športnicam in športnikom, ki so najbolj zaznamovali preteklo leto, bodo nastopili člani vodilne svetovne akrobatske skupine Dunking Devils in akademska cirkuška umetnica Dana Avguštin, ki nas je s plesom na tkanini očarala že v šovu Slovenija ima talent. Gostili pa bodo tudi zmagovalko Everest trail race 2016 ter dobitnico številnih priznanj in laskavih nazivov Andrejo Sterle Podobnik.

Ljubitelje filmske umetnosti, zlasti dokumentarnega žanra pa v cerkniški kulturni dom  vabijo v sredo, 8. marca 2017, ko bodo ob 20.00 predvajali film Tudi vrtnice hočejo.

Dokumentarni film  italijanske režiserke Aline Marazzi brez olepševanja pripoveduje o spremembah, ki sta jih v 60. in 70. letih v Italiji povzročila seksualna revolucija in feminizem. Avtorica filma nam v svojem prepoznavnem slogu z uporabo arhivskih posnetkov in tehniko animacije poda idejo o osvoboditvi ženske v patriarhalnem družbenem sistemu, ki se morda ni tako dobro posrečila, kot smo si obetali. Ob tem ponudi zanimiv vpogled v trenja, ki so že tedaj, v času oblikovanja družbenih sprememb, nakazovala na morebitni kolaps ambiciozne družbene ideje o enakosti med spoloma in resnični enakopravnosti.
Prizadevanja za osvoboditev od patriarhalnih vzorcev in vnaprej dodeljenih družbenih vlog so predstavljena skozi intimne dnevniške zapise treh žensk, ki so podprti z arhivskimi posnetki iz tedanjega časa.


Konec tedna pa bo obarvala komedija Kulturnega društva Menišija Roža je zatajila. Na sporedu bo v soboto, 11. marca 2017, ob 20.00
Gre za zgodbo mladega para, ki  uživa v svojih medenih tednih, ko njuno romanco prekine nenapovedan obisk tete Valentine. Teta je zagrizena nasprotnica moških, zato ji nečakinja ni povedala za poroko. Par se odloči, da ji ne povesta, da sta poročena, ampak jo želita na to počasi pripraviti. Na videz enostavno prikrivanje poroke pa privede do še večjih težav.

Vir: KD Cerknica

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja