Obvestilo

Kulturni praznik obeležite z obiskom Notranjskega muzeja Postojna

V tednu, ko obeležujemo slovenski kulturni praznik, naš Notranjski muzej Postojna na široko odpira svoja vrata vsem, ki bi radi raziskali del naše edinstvene kraške pokrajine in se aktivno podali v svet raznolikih doživetij in odkrivanj.

Ker bi radi muzej še bolj približali vedoželjnim obiskovalcem, podarjamo v prazničnem tednu, med 8. in 13. februarjem, brezplačen obisk muzeja in ogled stalne razstave o klasičnem krasu ter razstavi biološka Biotska raznovrstnost Notranjske in arheološka Naselja z razgledom. Da bo prijeten obisk muzeja ostal še nekaj časa v vašem spominu, vam muzej ob tej priložnosti podarja brošuri aktualnih občasnih razstav.

Naše muzejsko doživetje je posebej privlačno za družine. Najmlajši lahko raziskujejo razstavo s Kockastim detektivom in z metanjem velikih igralnih kock ter simboli, ki prikazujejo predmete, uganke, rebuse in stilizirane risbe, spoznavajo in odkrivajo muzejske skrivnosti in vsebino. Vsako najdbo se beleži na spominski kartonček, ki izkazuje otrokovo odliko pri opravljenih nalogah in raziskovanju.

Novost naše muzejske ponudbe je Jamar Junior, razstava ki smo jo namenili izključno otrokom. Vsak pravi jamar mora pred spustom v globine podzemlja osvojiti jamarske veščine. Otroke pričakujemo z zanimivimi jamarskimi izzivi in preizkusi.

“Ali veste zakaj potrebujemo v jami vozle, obliže in jamarski zapisnik? Izmeri jamo, ki je pred tabo, jo nariši in ugotovi, zakaj je iz ene strani zaklenjena. Nadeni si masko in se potopi v podzemno vodno jamo. Če mimo tebe slučajno zafrči miš s krili, brez skrbi. Netopirji z neslišnimi ultrazvočnimi klici zaznajo tudi en sam tvoj las. Pa ne pozabi na čelado in svetilko!”

 

Vabljeni na pravo muzejsko dogodivščino!

Obisk muzeja poteka ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ in ob izpolnjevanju pogoja PCT.

 

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja