Obvestilo

Kunaverjev pohod že to soboto

Rakek – Turistično društvo Rakek pripravlja tradicionalen 9. Kunaverjev pohod z Rakeka v Rakov Škocjan. Nezahteven pohod, primeren tudi za družine in starejše, bo to soboto, 4. junija 2016. Zbrali se boste ob 9.00 uri na železniški postaji Rakek in ob 9.30 uri krenili na pot. 

Od železniške postaje skozi vaški del Rakeka, mimo cerkve arhitekta Jožeta Plečnika naprej čez Rakovška polja, preko hriba Stražnik in skozi lepe jelovo-bukove gozdove do Malega naravnega mosta, kjer vas pot pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Od tu naprej se boste priključili na krožno učno pot, kjer si boste ogledali še vse ostale naravne znamenitosti tega naravnega parka.Pri Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Rak boste pohod zaključili s toplim obrokom, srečelovom, živo glasbo in prijetnim druženjem.

Tudi letos bo pohod slajši po zaslugi deklet iz Društva žena in deklet na podeželju Klasje Cerknica. Nadvse zanimiv in vreden ogleda pa bo tudi letos spust članov Jamarskega društva Rakek iz Malega naravnega mostu. Vse pohodnike čaka še nekaj prijetnih presenečenj, ki pa so zaenkrat skrivnost.

– Vsak pohodnik ob registraciji (prijavnina 8 EUR) prejme darilo, na cilju pa topel obrok.
– Prijavite se lahko na dan pohoda od 9. ure dalje
Na pohod se boste odpravili ob 9.30 uri
Večje organizirane skupine organizatorji prosijo, da se predhodno najavijo.

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja