Obvestilo

Kurenti v Logatcu preganjali zimo

Če letošnji zimi sploh lahko tako rečemo … Prizanesla nam je namreč tako z mrazom kot s snegom, kar pa je in bo, kot pravijo poznavalci, zaradi klimatskih razmer postalo stalnica.

Kurenti so letos že tretjič zapored obiskali Logatec in med prebivalce, zlasti najmlajše, prinesli obilo veselja. Skupina 13-ih tradicionalnih mask je glasno pricingljala tudi pred stavbo upravnega centra. »Veseli smo, da so lahko del te lepe zgodbe in da nas pot vodi tudi skozi Logatec, kjer nas vselej pričaka lepa množica,« je dejal kurentovski »pooblaščenec za stike z javnostjo«. »Danes je bil dolg dan, bili smo že v Ljubljani, pri pokroviteljih, iz Logatca odhajamo na Gorenjsko.« , Na kurentovanje se pripravljajo vse leto, intenzivneje pa od januarja, ko določijo program svojih obiskov. Na pepelnično sredo pospravijo maske in vse leto pričakujejo, da se vnovič začne pustni čas. »Upamo, da nam je uspelo odgnati zimo in da ta ne bo zamahnila z repom,« je še dejal njihov predstavnik za stike z javnostjo.

Povorko kurentov je pred upravnim centrom pričakala večja skupina otrok iz vrtca Kurirček, ki so glasne pustne maske z zanimanjem opazovali, potem, ko so se dodobra posladkali s pustnimi krofi. Kurente je pozdravil in se jim zahvalil za obisk tudi župan Berto Menard, potem pa jih je pot vodila v Dom starejših Logatec.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja