Obvestilo

»Kurje gospe« in domači zbor navdušili Postojnsko občinstvo

Minulo  nedeljo je bil v dvorani Glasbene šole Postojna izveden prvi koncert iz cikla U3NEK, ki ga prireja Mešani pevski zbor Postojna. Poleg gostiteljev se je  pred postojnskim občinstvom premierno predstavila tudi Vokalna skupina Gallina.

Koncertni program je predstavljal kompleksno celoto, saj se oboji nastopajoči v kratkem odpravljajo na mednarodno tekmovanje. Mešani pevski zbor Postojna se bo z umetniškim vodjo Mirkom Ferlanom predstavil na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v Budimpešti, Vokalna skupina Gallina pa pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj na Mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus.

Postojnčani so na koncertu premierno prestavili štiri pesmi – na odru so v njihovi izvedbi prvič zazveneli A. Lotti, G. Orban in P. Quaggiato, predstavili pa so še šest pesmi različnih obdobij in stilov – od renesanse in pravoslavne liturgije do sodobne domače in tuje glasbe in priredb ljudskih pesmi.

Gostje Vokalna skupina Gallina so s svojimi ubranimi glasovi in suverenim nastopom navdušile lokalno občinstvo in v Postojno prinesle novo glasbeno perspektivo, ki s pevsko gibkostjo in svežino predstavlja korak stran od klasične večglasne pevske produkcije.

Občinstvo je bilo po koncertu navdušeno, pozitiven odziv pa pevke in pevce MePZ Postojna vedno znova razveseli in motivira. Slednje je še posebej dobrodošlo sedaj, ko jih čaka mednarodna preizkušnja, pred odhodom na Madžarsko pa jih lahko slišite 20. marca v Štandrežu (I), kjer bodo nastopili na reviji Primorska poje.

Anja Kocman

Foto: Ladislao A. Torresan

 

Gallina

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja