Obvestilo

Lanstroff prinaša v Logatec visoko tehnologijo in delovna mesta

V Obrtni coni Logatec, na območju nekdanjega Klia, so danes položili temeljni kamen podjetja Lanstroff in posadili simbolično japonsko češnjo in slovensko lipo kot temelj dobrega sodelovanja. Kot je poudaril predsednik upravnega odbora Summitomo Tubbers Industries Ikuji Ikeda, bodo tovarno zgradili do aprila 2019, zaposlili bodo skoraj 200 ljudi iz lokalnega okolja, iz Slovenije pa se želijo širiti tudi na druge evropske trge.

Gre za švicarsko podružnico japonskega podjetja Summitomo Rubbers Industries, tovarne elastomerov za medicinske in farmacevtske namene

Predsednik vlade Miro Cerar je v svojem nagovoru izrazil veselje nad odprtjem nove visoko tehnološke investicije in dodal, da gre za zelo plodno kombinacijo japonsko-švicarsko-slovenskega znanja in izkušenj in dela. Kot je povedal, je njegova vlada z Japonsko vzpostavila strateški odnos in si sodelovanja na področju visokotehnoloških investicij želi tudi v prihodnje. »V Slovenijo prinašajo delovna mesta in dobre poslovne modele, take, ki so usmerjeni v prihodnost in bodo pomagali razvijati našo gospodarsko rast in višati plače in kvaliteto življenja,« je poudaril predsednik vlade v odhajanju.

Po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivavška z investicijo Lonstroffa poleg projekta Nedo, in dveh projektov Yaskawe v Kočevju, v Logatcu zaokrožujemo štiri pomembne investicije japonskih podjetij v Sloveniji.

Župan Občine Logatec Berto Menard je poudaril, da so tudi v tujini spoznali, da smo odprta  družba in znamo sprejemati različnost, vlada pa, da znamo delati z ljudmi, prisluhniti in skupaj 0,10 In skozi to nam je uspelo, kar so spoznali tudi v tujini, da smo odprta družba, vlada je spoznala, da znamo delati z ljudmi, in prisluhnemo tistim, ki se želijo učiti, delati in skozi to ustvariti boljšo kvaliteto življenja. »Planet, ki bo ustvarjen s to tovarno, bo velik izziv tudi za manjše satelite, ki se bodo ob veliki tovarni razvijali in dali novo moč v gospodarstvu. Kajti gospodarstvo je tisto, ki polni vreče zdravstvu, kulturi in športu.!

Zahvalil se je tako vladi kot japonskemu  in švicarskemu veleposlaništvu in vsem sodelujočim v tem velikem projektu. Glasbeno-plesno noto so slovesnosti dodali folkloristi Kulturnega društva Rak Rakek, ki so navdušili zlasti japonske goste.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja