Obvestilo

Lara Jernejčič in Lavrič Phillip Yazbeck Pregelj – zmagovalca letošnjega Notranjskega tekaškega pokala

V Kulturnem domu Cerknica je sinoči potekala sklepna prireditev Notranjskega tekaškega pokala z razglasitvijo najboljših tekačic in tekačev in podelitvijo še številnih drugih priznanj za tekaške dosežke. Glasbeni pridih so dogodku dodali učenci Glasbene šole Frana Gerbiča iz Cerknice.

Notranjski tekaški pokal je bil ustanovljen leta 2007 in bil od takrat v celoti izveden kar 15-krat, zaradi pandemije pa vmes le delno. Že 17 let torej tekači na Notranjskem tečejo pod okriljem pokala, katerega namen je povezati tekaške prireditve na Notranjskem in poskrbeti, da se le-te med seboj ne prekrivajo. Notranjski tekaški pokal so v letošnji sezoni finančno podprli Fundacija za šport, družba ebm-papst Slovenija, ki je prispevala tudi praktične nagrade, in Občina Cerknica.

Največ tekačev v Postojni

V letošnjem programu Notranjskega tekaškega pokala je bilo devet tekov, in sicer v občinah Bloke, Cerknica, Loška dolina, Postojna in Loški Potok, pa tudi v Ilirski Bistrici in Logatcu. Največ tekačev je teklo na Postojnskem teku, v štirih različnih kategorijah se jih je pomerilo kar 260. V povprečju pa je na vsakem teku v organizaciji notranjskega tekaškega pokala nastopilo 141 tekačic in tekačev, skupno je teklo 1.270 ljudi, prav na vsakem od tekov pa je bilo vsaj 100 udeležencev.

Osnovna šola, s katere se je največ učencev udeležilo tekov notranjskega tekaškega pokala, je OŠ Toneta Šraja Aljoše iz Nove vasi, ki so dosegli tudi največ točk glede na število udeležencev. Priznanje za najuspešnejše športno društvo, katerega tekači so sodelovali na Notranjskem tekaškem pokalu, je pripadlo Športnemu društvu Izišport.

Pokali najhitrejšim

Cerkniški župan Marko Rupar je podelil pokale najboljšim v absolutni razvrstitvi pokala. Med ženskami so to bile: 3. mesto – Kraševec Lidija 2. mesto – Ule Tina 1. mesto – Jernejčič Lara, v moški konkurenci pa so slavili: 3. mesto – Marinč Mihael 2. mesto – Vehovec Tadej 1. mesto – Lavrič Pregelj Phillip Yazbeck.

22 udeležencev vseh tekov

Ob koncu prireditve pa so posebna priznanja prejeli najbolj vztrajni ali najbolj zagreti tekači, tisti, ki niso izpustili niti enega teka v organizaciji pokala. Kar 22 tekačicam in tekačem ni zmanjkalo volje, nista jih ustavila ne utrujenost, ne slabo vreme ali pa vročina in opravili so z vsemi devetimi teki v letošnji sezoni. Lani je bilo takih tekačev 14, letos torej kar osem več: 1. Alja Marinč 2. Kaja Škrbec 3. Zala Baraga 4. Tija Primožič 5. Marisa Leban 6. Lana ZIdar 7. Lea Modec 8. Gil Cvetko 9. Matej Bavec 10.Val Črmelj 11.Vid Baraga 12.Nik Škrbec 13.Miha Knavs 14.Simon Gašper Jan 15.Urban Jernejčič 16.Ervin Furlan 17.Tine Ferfila 18.Luka Urbas 19.Stojan Rodica 20.Stane Ferfila 21.Lara Jernejčič 22.Tina Ule.

Podrobne razvrstitve lahko najdete na spletni strani TKD Sovica.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja