Obvestilo

Laze: nova čistilna naprava za večjo kakovost bivanja

V Lazah so danes slovesno odprli novo čistilno napravo, zaključili pa so tudi gradnjo kanalizacijskega sistema v dolžini 4.500 metrov.  Gre za 1,3 milijona evrov vredno investicijo, eno največjih, ki so bile kdajkoli izvedene v tem kraju.  Poleg gradnje kanalizacijskega sistema in sodobne, membranske čistilne naprave z zmogljivostjo 300 populacijskih enot obsega tudi gradnjo telekomunikacijske infrastrukture oz. polaganje optičnega kabla.

Kot je povedal logaški župan Berto Menard, so naložbo financirali iz občinskega proračuna,  150 000 evrov pa je prispevala  Služba  Vlade RS za razvoj. Sama gradnja je potekala leto dni, priprave nanjo pa več kot desetletje.  Po notranjem naročilu je bilo Izvajalec Komunalno podjetje Logatec, ki je v 100-odstotni občinski lasti, svoje izvajalce pa so imela tudi podjetja Treven,  Godina in CID iz Kopra.

Po besedah predsednice KS Laze-Jakovica Tanje Facije za Lažane čistilna naprava in kanalizacija pomenita veliko pridobitev, med drugim bodo naposled  rešili onesnaževanje podtalnice, investicija pa bo pripomogla tudi k hitrejšemu razvoju vasi.

Predsednica krajevne skupnosti dodaja, da imajo v Lazah še dosti želja tudi za prihodnje proračunsko leto, med njimi predvsem javni vodovod za vaščane zaselka Ravne in kanalizacijo v Jakovici.

Za kulturni program ob slovesni otvoritvi so poskrbeli pevci učiteljskega okteta Pa kolk’r tol’k pod vodstvom Primoža Sarka in lažanske šolarke, povezovala pa Vanda Lavrič.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161025_161952

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja