Obvestilo

Legenda je spet tu

Postojna – Hotel ima  80 elegantnih sob, dve večnamenski dvorani,  Plesno dvorano in Tartarus, ki lahko skupaj sprejmeta do 600 oseb in sta idealni za kongrese, korporativne dogodke ali posebne priložnosti, restavracijo à la carte »Čarobni vrt« z najsodobnejšo kuhinjo, in celo zlati protokolarni pribor.

“Nismo ga hoteli porušiti, nasprotno, hoteli smo mu vrniti glamur, ki ga je nekoč imel. In to v prenovljeni podobi,” je ob odprtju povedal predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

V njem si želijo milijon nočitev, kolikor so jih našteli do zaprtja. “Vsi, ki bomo delali v njem, želimo postaviti nov standard razumevanja zadovoljstva gosta,” pa je še poudaril Batagelj. Vrednost prenove je po njegovih besedah znašala osem milijonov evrov, še dodatna dva naj bi veljal drugi del prenove v prihodnjih letih.

Pred dvema letoma je padla težka, a prava odločitev, ki je po Batageljevih besedah dolgo »zorela«, da bi hotelu povrnili blišč in ugled. Brez rušenja, s spoštovanjem do arhitekture in ljudi, ki so ga ustvarjali. »Zato smo se odločili za obnovo, a s sodobnimi rešitvami.  Energetska učinkovitost, steklo, avtohtoni materiali, les, kamen in toplina najbolj zaznamujejo osemmilijonski projekt, na katerega smo izjemno ponosni.  V tako kratkem času lahko nekaj takega naredi le ekipa, ki ima jasen cilj. To je  zagotovo ena največjih investicij v turizmu v Sloveniji v letošnjem letu. Turizem v Sloveniji pa je z investicijami kronično podhranjen.«

Z odprtjem tega objekta, ki dopolnjuje in zaokrožuje ponudbo celotnega parka Postojnska jama so v družbi Postojnska jama dosegli začetni hotelirski preboj in stopili v nov del turistične dejavnosti. »Imamo že zastavljene načrte in ideje, kam želimo peljati zgodbo kultnega hotela. Kongresni turizem je zagotovo del teh načrtov. V povezavi s čudovitim ambientom v hotelu in obema svetovnima znamenitostma, Postojnsko jamo in Predjamskim gradom lahko ponudimo to, kar zmorejo le redki v regiji,« je poudaril Marjan Batagelj.

Novice z Notranjske

Vir fotografij: Arhiv Postojnska jama

izjemno-foto_iztok-medjaznameniti-protokolarni-pribor-foto_iztok-medja

virtualna-voznja-po-jami-foto_iztok-medja

vsopite-v-novi-svet-foto_valter-leban

plesna-dovrana-foto-iztok-medja

kot-bi-bili-doma-foto_iztok-medja

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja