Obvestilo

Lekarna Ljubljana ima rešitev za hospic!

Lekarna Ljubljana kot možno rešitev za nadaljnje izvajanje celostne hospic paliativne oskrbe predlaga ustanovitev zavoda, ki bo poleg osnovne dejavnosti – hospic paliativne oskrbe, izvajal tudi izobraževanja s tega področja, tako da bi novonastali zavod primarno deloval kot učni razvojni center v lokalni sredini, pa tudi širše.

Kot so sporočili na današnji novinarski konferenci, so se za ta projekt odločili zaradi skladnosti s poslanstvom, vizijo in strateškimi vrednotami zavoda. »Tudi v zaključni fazi človekovega življenja je treba poskrbeti za njegovo dostojanstvo in mu omogočiti miren odhod. Lekarna Ljubljana želi ta projekt voditi kot prepletanje pobud gospodarske sfere, civilne družbe in lokalne skupnosti, vse s ciljem doseganja višje stopnje blagostanja neozdravljivih bolnikov. V ta projekt tako želimo aktivno vključiti Slovensko društvo hospic, ki ima na področju te dejavnosti že dolgoletne izkušnje. Upamo, da bo društvo sprejelo našo pobudo,« je dejal direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej. Tudi v drugih državah po svetu je običajna praksa, da uspešne organizacije podpirajo in omogočajo družbeno odgovorne projekte v svoji sredini, med njimi so tudi ustanove hospic.

Lekarna Ljubljana bo kot ustanovitelj novega zavoda iz tržne dejavnosti zagotovila potrebna premostitvena sredstva za delovanje Hiše hospic, tako da ocenjujemo, da bi v primeru doseženega dogovora z Društvom hospic lahko z dejavnostjo pričeli že s 1. 9. 2015. Sredstva za delovanje zavoda bodo dodatno pridobivali od države, z donacijami in iz evropskih skladov. Projekt podpira tudi Mestna občina Ljubljana in vidi v tem možnost rešitve opravljanja te dejavnosti.

Pri delovanju novega zavoda bodo upoštevani vsi veljavni mednarodni standardi hospica. Tako kot je bila dosedanja praksa, bodo bolniki deležni brezplačne 24-urne celostne hospic  oskrbe.

Svet zavoda Lekarne Ljubljana je na včerajšnji seji poglobljeno razpravljal o predlogu Lekarne Ljubljana za ustanovitev zavoda in soglasno podprl predlagano rešitev. »Projekt podpiramo in smo prepričani, da uspešno poslovanje Lekarne Ljubljana zagotavlja stabilen finančni temelj za opravljanje te dejavnosti,« je poudaril predsednik Sveta zavoda Lekarne Ljubljana Sašo Rink. (T. H., B. M. K.)

NK LL-Sedej in Rink

Na sliki direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej (desno)  in predsednik Sveta zavoda Lekarne Ljubljana Sašo Rink.

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja