Obvestilo

Lekarna Ljubljana zahteva milijonsko odškodnino

Zapletom z odprtjem poslovalnice Lekarne Ljubljana v Postojni ni videti konca. Po pisanju Primorskih novic bo Lekarna zahtevala milijonsko odškodnino, saj zaradi ugotovitve uradnikov na ministrstvu za zdravje, da je poslovalnica nezakonita, zdravil v le-tej ne morejo prodajati.

Kljub odločitvi upravnega sodišča, da mora ministrstvo za zdravje opraviti verifikacijo, le-to ni ustanovilo niti pristojne komisije. Po besedah direktorja Lekarne Ljubljana Marjana Sedeja je v skoraj letu dni nastalo 1,2 milijona evrov škode, toliko pa naj bi znašal tudi odškodninski zahtevek od države.

“Insinuacije, da Lekarna Ljubljana uničuje in monopolizira primarno dejavnost, so nore, lažne in tendenciozno slabe, zato ker po obstoječi zakonodaji lahko Lekarna Ljubljana pride samo na povabilo in v dogovoru z lokalno skupnostjo. V Postojno smo prišli na povabilo župana oziroma občinskega sveta, saj smo imeli sklep občinskega sveta, da se lekarna postavi,” je za Primorske novice povedal Sedej. Tista, ki je šla v zgodbi o postojnski poslovalnici, predaleč, je po njegovih besedah država, ki je izničila mnenje lokalne skupnosti. Prizadeti pa naj bi bili predvsem občani.

Foto: lekarnaljubljana.si

 

Ne spreglejte

»Zmage« na in zunaj igrišča

O eni »zmagi« smo že poročali. To je 3. mesto ekipe fantov do 18 let, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja