Obvestilo

Lekarna v Logatcu zasijala v prenovljeni podobi

V Logatcu so včeraj slovesno odprli težko pričakovan prizidek Lekarne Ljubljana tik ob zdravstvenem domu, ki prav tako dobiva novo, večjo podobo. Sodobno opremljena lekarna se razteza na skoraj 380 kvadratnih metrih in ima še toliko večji pomen, ker so v njej zbrali zgodovino lekarniške dejavnosti v Logatcu – vanjo so namreč preselili del pohištva in opreme prve lekarne v tem kraju, ki jo je ustanovil Janez Kristan, odprtja pa se je udeležila njegova hči Janja Martelanc, prav tako magistra farmacije, ki je pri svojih skoraj sto letih čustveno nagovorila prisotne.

Skoraj 1,4 milijone evrov vredna investicija

Zaradi bolezni direktorja Lekarne Ljubljana dr. Marjana Sedeja je odprtje nove lekarne pozdravila njegova namestnica Janja Kadunc Mezek, ki je med drugim dejala: »Lekarna Ljubljana ima v Logatcu svojo poslovno enoto že 40 let in dalj časa smo iskali primerno prostorsko rešitev, saj je bila obstoječa lekarna premajhna za potrebe krajanov in nov način dela v lekarni, tako da smo bili zelo zadovoljni, ko smo se uspeli z občino dogovoriti, da v soinvestitorstvu izvedemo ta prizidek k zdravstvenemu domu, kjer so spodaj prostori za lekarno. Ima pa tukaj dobrobit tudi občina, ki je pridobila dodatne prostore za zdravstveni dom.« Po njenih besedah je celotna investicija, gradnja prizidka, torej dokončanje spodnjih prostorov, prvo nadstropje in mansarda v podaljšani tretji gradbeni fazi, vredna približno 1 350 000 evrov, delitev pa je bila 60:40, vse v okviru stavbne pravice.

Nadaljevanje dela prvega logaškega lekarnarja Janeza Kristana

Logaški župan Berto Menard je prepričan, da je nova lekarna velika pridobitev tako za občino kot za občane. »Predvsem je pomembno, da se nadaljuje pred drugo svetovno vojno začeto delo prvega logaškega lekarnarja Janeza Kristana, ki se je pozneje preneslo na Ljubljansko lekarno. Danes imamo poslovalnici Ljubljanske lekarne na dveh območjih v Logatcu, tako da zadovoljujeta potrebe naših ljudi.« Prizidek k zdravstvenemu domu pa bodo po županovih besedah odprli konec februarja prihodnje leto.

4.000 evrov donacije Lekarne Ljubljana

V luči družbene odgovornosti je Lekarna Ljubljana podarila po tisoč evrov donacije Športni zvezi Logatec, Glasbeni šoli Logatec, Društvu upokojencev Logatec za izvedbo programa Starejši za starejše in Gasilski zvezi Logatec. Odprtju so glasbeno noto dodale pevke Ženskega pevskega zbora Lekarne Ljubljana in Alenka Godec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja