Obvestilo

Lepota bivanja,lepota narave – skozi oči likovnikov Franca Musca in Janeza Ovsca

Do 19. februarja vas Župnija Dolnji Logatec vabi v Jožefovo galerijo, da si ogledate slike obeh likovnikov, katerima so skupni srčnost, iskrenost, občutek za to, da znata doživljanje narave prenesti na platno. Dva slikarja, dva različna načina slikanja, prvi slika z oljnatimi barvami, drugi  v akvarelni tehniki.

Logatec – Musec krajino dobesedno preslika na platno, nobena podrobnost mu ne uide, do izraza pride njegov izostren občutek za kompozicijo, za izbiro barv, še posebej ga vznemirjajo jutranje svetlobe in večerna žarenja. Voda, njena mehka barvna prelivanja so značilnost akvarelne tehnike in Ovsec zna svoje občutke, svoja videnja narave, »preliti« na platno, tako, da se ohranja prepoznavnost lokalnih značilnosti.  Oba torej interpretirata naravo, življenje v njej, tudi življenje v Logatcu, a vsak na njemu lasten način.

Odprtje razstave del slikarjev Franca Musca in Janeza Ovsca je bilo v četrtek, 29. decembra zvečer. Oba slikarja, člana Društva likovnikov Logatec, je predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Še pred tem so  obiskovalce s pesmimi Dober večer, K nebu povzdignimo in Eno je dete rojeno,   člani Mešanega pevskega zbora Objem (pod vodstvom Grdadolnika)  spomnili na čas praznovanj od Božiča do Sv. Treh kraljev. Program je povezovala Nataša Gornjak Pejič, za pogostitev pa so zaslužni delavci Doma Marije in Marte ter Anda Ovsec  in Marina Musec.

Besedilo in foto: Brane Pevec

jozefova2

jozefova4

jozefova5

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja