Obvestilo

Letošnji Kmečki praznik na Medvedjem Brdu v znamenju 110-letnice PGD Medvedje Brdo

Logatec – Pričelo se je s parado gasilcev, ki se je ustavila  pred gasilskim domom PGD Medvedje Brdo. Tam so o visoki obletnici spregovorili: Vinko Keršmanc, član UO GZ Slovenije, Anton Čuk, predsednik GZ Logatec, Jože Gladek, predsednik PGD Medvedje Brdo in seveda logaški župan Berto Menard. Slednji je PGD Medvedje Brdo predal ključe novega gasilskega vozila GVGP1, ki ga je blagoslovil župnik Bogdan Berce.

Kmečki praznik8

Kmečki praznik3

Kmečki praznik4

Župnik je blagoslovil tudi nov gasilski prapor, tudi tega je društvu izročil župan. Obe himni in nekaj drugih skladb je zaigral Logaški trobilni kvartet pod vodstvom Jerneja Gantarja. Vsa povorka je zatem krenila proti prireditvenemu prostoru pred cerkvijo. Tam je potekala tudi razstava gasilskih vozil, od najnovejših do najstarejših in stare gasilske opreme.

Kmečki praznik7

Kmečki praznik5

Gasilci so prikazali vajo gašenja in reševanje iz avtomobila, poškodovanega v prometni nesreči, sledila pa je sledila veselica, kjer ni manjkalo domačih dobrot, pijače in glasbe. Pozno v noč je staro in mlado spravljal v dobro voljo ansambel Javor.

 

Kmečki praznik2

Poletnih prireditev na Medvedjem Brdu pa s kmečkim praznikom še ni konec, vrhunec bodo dosegle s petkovo premierno uprizoritvijo Cvetja v jeseni v naravnem okolju v izvedbi domačega kulturnega društva.

 

Besedilo in foto: B. Pevec

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja