Obvestilo

Likovna kolonija Logatec 2019 z rekordno udeležbo

Društvo likovnikov Logatec je prvi vikend v avgustu tudi letos organiziralo likovno kolonijo. Kljub grožnji s slabim vremenom, se je sobotno jutro zjasnilo in je bil dan obdarjen s soncem.

Likovne kolonije se je letošnje leto udeležilo blizu 40 udeležencev, tako članov društva kot tudi iz širšega slovenskega prostora ( Štajerske, Gorenjske, Primorske in seveda Notranjske). Osrednja lokacija srečanja je bi Grajski park Vitez. Vse prisotne je uvodoma pozdravil predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec, ki je ob tej priložnosti podal krajša organizacijska navodila in časovni plan aktivnosti preko celega dneva.

Navzoče sta pozdravila in podala strokovne smernice tudi likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn in akademski slikar Jurij Kravcov. Samo raziskovanje motivov in slikanje je potekalo na različnih lokacijah Logatca in Planinskega polja. Dopoldansko delo se je zaključilo s kosilom v Domu starejših občanov Logatec.

 Popoldanski del je bilo namenjen zaključevanju likovnih del, izmenjavi mnenj in druženju. Likovna kolonija se je zaključila z razstavo vseh nastalih del v Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte Logatec, Župnija sv. Nikolaja, Dolnji Logatec.

Ob odprtju razstave je vse skupaj vnovič nagovoril predsednik društva Janez Ovsec, ki je na kratko opisal celodnevno dogajanje in zbrane vtise. Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn pa je podala strokovno oceno nastalih del in izpostavila doseženo kvaliteto le-teh. Posebej jepoudarila, da se pozna vpliv sistematičnega dela na akvarelni tehniki, da pa so tudi dela v akrilu in olju na zavidljivem umetniškem nivoju. H kvaliteti nastalih del je po njenem mnenju nedvomno prispevala zelo aktivna mentorska podpora akademskega slikarja Jurija Kravcova, ki si je vzel čas za vsakega udeleženca in marsikomu s smernicami pomagal odkriti nov kamenček v mozaiku likovne umetnosti.

Za kulturni program ob odprtju je z izbranimi skladbami poskrbela citrarka Brigita Nagode, dogodek pa se je končal z družabnim srečanjdem in dobrotah, ki so jih pripravile kuharice Doma Marije in Marte.

Razstava bo na ogled do konca meseca avgusta, ko se preseli v Dom starejših Logatec.

Janez Ovsec

Foto:Janez Platiše, Binca Lomšek, Janez Ovsec…

Seznam udeležencev: Janez Ovsec, Sonja Mihelčič, Dušan Mihelčič, Jurij Kravcov, Romana Pirnar, Milena Jureš, Milena Rupnik, Olga Petrovčič, Zvezdana Zatler, Magdalena Tomaževič, Jožef Matjašec Tone Tajip Hasani, Tončka Madon, Cecilja Žmahar, Weber Mojca, Binca Lomšek, Ivan Lorenčič, Mojca Novak, Judita Mandelc Kunčič, Marta Mertelj, Luka Miklavžič, Darja Kemperle, Kara Kalajžič, Nada Radonjič, Nada Tomazin, Dokl Zora Završnik Črnologar, Alda Grudina, Silvana Maligoj, Marjan Milanič, Aleksandra Rusjan in Vera Vukadin Banić

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja