Obvestilo

Linhartovo srečanje 2015: sedem predstav v boj za matičke

Med 24. In 26. septembrom bo Postojna zaživela z gledališčem, saj bo tu potekalo 54. Linhartovo srečanje, festival ljubiteljskih gledaliških skupin Slovenije in zamejstva. V tekmovalnem delu se bo predstavilo sedem najboljših predstav sezone po izboru selektorice igralke Ane Ruter. Za najboljšo predstavo v celoti bo žirija podelila matička, za posebne dosežke pa tri matičke.

Organizator festivala, JSKD, sporoča da se je letos na lokalni ravni za nastop na festivalu potegovalo kar 125 predstav, selektorica pa  je v tekmovalni program uvrstila Opero za tri groše Bertolta Brechta v izvedbi mlajše gledališke skupine KPD Planina Sele iz Avstrije, igro Aulularia Titusa Macciusa Plautusa v izvedbi Dramske družine S.K.P.D. F.B. Sedej iz italijanskega Števerjana in igro Tamala avtorice April De Angelis v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana.

Za matičke se potegujejo še predstava Vse zastonj! Daria Foja v izvedbi Gledališkega združenja Koroški deželni teater, Blazinec Martina McDonagha v izvedbi KUD Zarja Trnovlje – Celje, Oče Floriana Zellerja v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana ter Rogonosec ali življenje vaških plejbojev v izvedbi KUD Janko Živko Poljčane.

Edini kriterij pri izboru predstav je selektorici, kot je povedala, predstavljala kakovost, zato sta v finalu tudi dve predstavi istega ljubiteljskega gledališča.

O nagradah bo odločala žirija, ki jo sestavljajo igralka Nataša Barbara Gračner (predsednica), prevajalec in dramaturg Primož Vitez ter režiser Predrag Stojmenović. Tudi letos bo imela žirija ob matičkih možnost opozoriti na vrhunske stvaritve s posebnimi priznanji žirije.

STA, B. M. K.

Foto: Linhartovo srečanje 2014 (Postojna.si)

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja