Obvestilo

Ljubiteljska kultura vrača vero v boljši jutri

Na Ljubljanskem gradu so 25. januarja podelili odličja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture za leto 2016. Med prejemniki priznanj je bil tudi Logatčan Marcel Štefančič, kateremu je bila izročena Srebrna plaketa za vsestransko ustvarjalno delo in dosežke na različnih kulturnih področjih ljubiteljskega ustvarjanja. V zadnjem času je pripravil slovesnost ob dnevu državnosti, 28. t.m. bo s pevskim zborom Pivka, čigar zborovodja je, nastopil v Kulturnem domu Tabor, vmes pisal za lokalni medij …

Na prireditvi so podelili  še Zlata znaka Andreju Makorju (vokalna glasba) in Agati Trojar( literatura), Srebrne plakete Emilu Aberšku (gledališče), Ivu Kralju (zborovska glasba) in Cirilu Murniku (film).

Po prvem delu nastopa Dekliškega zbora sv.Stanislava Škofijske klasične gimnazije Ljubljana je bila na oder povabljena zborovodkinja in pedagoginja, 85-letna Majda Hauptman, ki je  prejela Zlato plaketo za življenjsko delo na glasbenem področju. Z balkona so ji zapeli pevci , ki jih je kot mladince vodila pred 50 leti. Njen je bil tudi zaključni govor, ki ga je končala z željo po miru in preseganju vsakršnih nasprotij.

Priznanja je podeljeval direktor JSKD RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Rupnik, program povezovala Klavdija Kotar. Prireditve so se poleg logaškega župana Berta Menarda in vodje tukajšnje izpostave JSKD Tanje Pine Škufce udeležili še nekateri Logatčani, Štefančičevi povabljenci.

Besedilo in foto: Brane Pevec

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja