Obvestilo

Ljubljanske ulice že danes polne tekačev

Danes se je začel slovenski tekaški praznik, jubilejni, 20. Volkswagen ljubljanski maraton. V slovenski prestolnici prvi dan pričakujejo  okrog 9000 zlasti najmlajših, ki se do 16. ure udeležujejo predšolskih, osnovno- in srednješolskih tekov. V nedeljo bo predvidoma padel rekord, saj na osrednjem delu pričakujejo več kot 20.000 udeležencev.

Za nedeljske teke na 42 km se je prijavilo 2330 maratoncev in 630 maratonk, za 21 km 9695 in za 10 km 7450 tekačev. »Preraščamo v maraton, ki postaja vse bolj primerljiv z najboljšimi na svetu. Za kaj takega je potrebna tradicija, delo in vztrajnost. Ljubljančani so ga vzeli za svojega, kljub zaporam cest in ulic,« je pred maratonom sporočil ljubljanski župan Zoran Janković, ki udeležence maratona in njihove spremljevalce poziva k upoštevanju posebnih prometnih prometnih okoliščin.

Proračun za največji športni dogodek v Ljubljani znaša 1,1 milijona evrov, prireditelji izgube ne pričakujejo. Ob jubileju so pripravili knjigo in razstavo o zgodovini maratona, himno in film, izdana je bila tudi posebna znamka. /B. M. K.)

Foto: ljubljanskimaraton.si

Ne spreglejte

V enotedenski akciji za zmanjšanje hitrosti na cestah policisti ugotovili več kot tri tisoč kršitev

Med 15. in 21. aprilom 2024 je po vsej državi potekala preventivna akcija za zmanjševanje …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja