Obvestilo

Logaška Mlekarna Krepko med najelitnejšimi proizvajalci hrane in pijače na svetu

Mlekarna Krepko iz Laz pri Logatcu je s svojim edinstvenim tradicionalnim kefirjem Krepko iz pravih kefirnih zrn in tradicionalnim kajmakom Krepko na mednarodnem ocenjevanju okusov hrane in pijače, ki ga v Bruslju vsako leto organizira Mednarodni inštitut za kakovost okusov iTQi, dosegla izjemen uspeh. Z najvišjo oceno za kakovost so se uvrstili med najelitnejše proizvajalce hrane in pijače na svetu.

iTQi je vodilno neodvisno združenje kuharjev in somelierjev z vsega sveta, ki združuje kar 140 članov iz 41 držav. Vsak izdelek se v svoji kategoriji ocenjuje po načelu tako imenovane “slepe degustacije”, kar pomeni, da ne embalaža ne proizvajalec izdelka žiriji niso znani. O nagradi odločajo t.i. organoleptični kriteriji, kjer ocenjujejo vonj, teksturo, okus in po-okus izdelka.

Letos je stroga žirija med 1.859 prijavljenimi izdelki iz 83 držav nagradila 756 izdelkov, ki so prejela najvišje priznanje.

 S kefirjem ponovili, s kajmakom pa nadgradili uspeh svetovnega formata

“V Mlekarni Krepko, ki je v lasti družinskega podjetja Kele & Kele d.o.o., smo izjemno ponosni na priznanje in nagrado našima izdelkoma. Za naš kefir Krepko je to že druga nagrada na takem ocenjevanju, nagrada za kajmak Krepko pa ne preseneča, saj gre za dosežek tradicije in znanja, združenih v izjemnem okusu. Kefir Krepko je izdelek, v katerega smo verjeli vse od ideje o proizvodnji tega čudovitega napitka do končnega izdelka z izjemnim okusom, ki ga je s podelitvijo naziva Superior Taste Award že leta 2009 okronala cenjena žirija iTQi. Tudi letos smo s kefirjem ponovili, s kajmakom pa nadgradili V. Nagrada je tudi potrdilo našemu družinskemu podjetju, da smo na pravi poti in da usmeritve, ki smo si jih zadali, t.j.; tradicionalno, naravno, zdravo in ekološko, tudi v današnjem hitrem tempu življenja pomenijo veliko oziroma vedno več.” pove Sandra Turnšek, direktorica mlekarne Krepko. “To je nagrada za dvajsetletni trud in vztrajnost odličnega teama sodelavcev pri specializirani proizvodnji Tradicionalnega kefirja in razvoju novega izdelka Kajmaka ter katerih misli in delo so usmerjeni v stalni razvoj in izobraževanje,” še doda Turnškova. 1. junija je v Bruslju potekala slavnostna podelitev nagrad, kjer so se predstavniki Mlekarne Krepko lahko sami prepričali o eminentnosti družbe nagrajencev, saj so se pridružili podjetjem, kot so Nestle, Heineken, Kraft Heinz, in drugi.

Foto: arhiv Mlekarne Krepko

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja