Obvestilo
Vhod.

Logaška občina kupila bazen v Zapolju

Zanj je  NLB leasingu odštela pol milijona evrov iz občinskega proračuna. Bazen bo predvidoma čez mesec dni nared za uporabo.

bazen1Končno, bi lahko rekli, saj je bil bazen od leta 2010, ko ga je podjetje TGM Žakelj d.o.o., takratni lastnik bazena,  zaradi finančnih težav zaprlo. Kot pravijo na Občini Logatec so od tedaj prejeli več kot 100 pisem in še več elektronskih sporočil in telefonskih klicev  občanov, ki so izražali pobudo, naj občina bazen odkupi. »Občina Logatec se je vseskozi zavedala potrebe po uporabi tovrstnega športnega objekta, saj so ga uporabljale različne starostne skupine občanov, poleg logaških zavodov in društev, pa še šole iz Postojne, Vrhnike, Črnega vrha nad Idrijo, Rakeka, Godoviča, Cerknice, Starega trga pri Ložu, Nove vasi, vrtca iz Borovnice in Vrhnike. Uporabljala pa sta ga tudi varstveno delovna centra iz Vrhnike in Idrije,« so sporočili iz urada župana Berta Menarda.

bazen3-vhodOb vsakem srečanju med županom in ravnatelji logaških šol ter vrtca so ti izražali podporo županu pri reševanju problematike zaprtja omenjenega športnega objekta in dodajali, da  zaprtje bazena, za šole in vrtce v regiji, pomeni povečanje stroškov pri izvedbi pouka plavanja, ali pa celo neizpolnjevanje učnega programa, saj sta najbližja bazena v Ajdovščini in Ljubljani nenehno zasedena. Skratka, zaprtje bazena povzroča veliko oviro pri izpolnjevanju učnih obveznosti, predvsem pa višje stroške tako šolam kot staršem.

Konec avgusta je občina sklenila pogodbo z aktualnim lastnikom objeta, NLB Leasingom d.o.o. in za 500 tisoč evrov kupila bazen.  »Ob pregledu in oceni ob primopredaji bazena s pripadajočo opremo smo ugotovili, da je le-ta v dobrem stanju,« je povedal župan in dodal, da bo bazen nared za uporabo v mesecu dni in dodaja, da pogovori o upravljanju bazena še potekajo.  »Občina Logatec si želi, da ga uporablja čim večje število logaških občanov, pa tudi prebivalci iz celotne regije ali širše,« pravi Menard. B. M. K.

 

 

Ne spreglejte

HOOPERS za vse generacije psov

Zadnjo marčevsko  soboto je Bellina šola na vadbišču pod Sekirico predstavila kinološko disciplino Hoopers, ki …

One comment

  1. Pripravljalna dela v bazenu pospešeno potekajo. Otvoritev bazena bo 29, novembra 2014. Nadaljevali bomo z utečenimi urniki in z dodatno razširjeno ponudbo programov Plavalne šole Ščuka.

    Več informacij bo v prihodnjih dneh objavljenih na http://www.bazen-logatec.si. Neučakani pa lahko pokličete na 051 423 099.

    Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja