Obvestilo

Logaška občina v 2017 s športno dvorano in mestnim prevozom

Logaški svetniki so na zadnji letošnji seji  v drugem branju sprejeli občinski proračun, ki predvideva dobrih 15,2 milijona prihodkov in 16,2 milijona odhodkov. V letošnjem letu bo Občina Logatec med drugim kupila športno dvorano v GRC Zapolje, iz proračuna bodo financirali tudi mestni prevoz do Zapolja in bankomat v Gorenjem Logatcu.

Logatec – Predlog proračuna je bil do 15. novembra v javni razpravi in se od prvotne različice povečuje za  531 tisoč evrov na prihodkovni in 810 tisoč na odhodkovni strani.  Proračunski primanjkljaj v višini milijon evrov bodo v Logatcu pokrivali iz predvidenega ostanka sredstev na računu ob koncu leta 2016, predlagani proračun pa je po besedah župana Berta Menarda uravnotežen.

Prihodki se povečujejo predvsem iz naslova nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč, med odhodki pa si na novo nakup športne dvorane  v GRC Zapolju v višini 550.000,  uvedba mestnega  prevoza Furman za  50.000, medtem ko bodo postavitev novega bankomata v Gorenjem Logatcu iz proračuna sofinancirali z 12.000 evri.  Več  proračunskih sredstev bodo namenili tudi za obnovo vrtca Kurirček, nekaterih programov v Miklavževem vrtcu, izdatneje pa bodo subvencionirali tudi cene komunalnih storitev.

Športno dvorano v Zapolju je logaška občina načrtovala kupiti že v letu 2016, a so zaradi težav spričo stečajnega postopka in usklajevanja pogodbe ta nakup preložili v leto 2017. S subvencioniranjem komunalnih storitev pa bo občina omilila predvideno  povišanje cen le-te. Gradnja čistilne naprave Logatec, kanalizacija na Martinj Hribu, Kalcah in Hotedršici je namreč prinesla večjo vrednost investicij, za Komunalno podjetje pa višjo najemnino in stroške vzdrževanja .Občinski svet Občine Logatec je sprejel tudi letni program športa , Karmen Cunder, aktualno ravnateljico OŠ 8 talcev Logatec  pa kot edino kandidatko potrdili še za en mandat.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja