Obvestilo

Logaška urgenca z novo pridobitvijo

V Zdravstvenem domu Logatec so delovni teden sklenili s slavnostno predajo novega reševalnega vozila namenu. To je že tretje reševalno vozilo v tej ustanovi, prvi dve sta iz leta 2011 in 2014 in ju še vedno s pridom uporabljajo.

Kot je povedala vodja Nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Logatec Andrea Turk Šverko, dr. med., so novo reševalno vozilo kupili decembra lani, medtem ko starejši vozili iz let 2011 in 2014 še vedno s pridom uporabljajo. Novi boxer je od njiju večji, daljši in širši in gre za najnovejšo generacijo reševalnih vozil na slovenskih cestah.  »Reševalno vozilo ali reanimobil je namenjeno reševanju na terenu in prevozu kritično bolnih oseb.  Za ZD Logatec je bil avto, vreden 160 000 evrov, največja in tudi najdražja pridobitev minulega leta. Notranjost vozila spominja na pravo urgentno ambulanto v malem, saj ponuja dovolj prostora za poškodovanca in udobno delo urgentne ekipe, opremljen pa je z ultrazvočnim aparatom in drugo znano vsakdanjo opremo,« pojasnjuje dr. Turk Šverkova. Po njenih urgentna ekipa opravi vsako leto več intervencij, tako nujnih kot nenujnih. Logaška urgenca ima 11 dežurnih zdravnikov, na novo zaposlene medicinske sestre in voznike reševalce. Gre torej za tri poklicne skupine, ki so dosegljive 24 ur na dan.

Zdravstveni dom Logatec je uporabi predal tudi novo vozilo urgentnega travnika, ki ga je kupil s pomočjo Občine Logatec, ki je vodila in izvedla postopek, ter državnih sredstev.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja