Obvestilo

Logaške mažoretke v Kanadi presegle same sebe

Konec preteklega tedna so se z mednarodnega tekmovanja  International Cup v Kanadi, kjer so zastopale barve Slovenije, z odličnimi rezultati vrnile članice Twirling kluba logaških mažoret, v ponedeljek pa jih je  sprejel logaški župan Berto Menard.

Tekmovanji 2015 International Cup, od 5. do 9. avgusta,  in Grand Prix, od 10.  do 11. avgusta, sta potekali v Abbotsfordu,  Canada.

Sara Pečkaj se je udeležila tudi Grand Prix tekmovanja, na katerem tekmujejo najboljši tekmovalci iz posameznih držav.

Poleg Slovenije so na International Cup in Grand Prix tekmovale še Anglija, Francija, Italija, Irska, Japonska, Kanada, Norveška, Švica in ZDA.

Na tekmovanju International Cup so članice Twirling kluba logaških mažoret osvojile dve zlati medalji (Sara Pečkaj v kategoriji Solo A odrasli in v paru s Tajdo Buh v kategoriji Artistic par A odrasli). Kristina Ilić  je v kategoriji Artistic Twirl B odrasli osvojila 4., v Solo A odrasli pa 6. mesto. Lucija Polančec je s 13. mestom v kategoriji Artistic Twirl B Junior okronala svoj prvi nastop zunaj meja Slovenije. V kategoriji Artistic Twirl A Junior pa je bila 18. Neca Kenda.

BKF_SprejemMazoret_4

»To je veliko dejanje tudi za sam Logatec in njegovo promocijo,« je v nagovoru med drugim poudaril Menard in dodal, da občina kljub vsesplošnemu varčevanju  po svojih najboljših močeh podpira tako šport kot kulturo.  Dvorano v Zapolju, kjer so mažorete uspešno trenirale, želi občina odkupiti in tako ustreči željam številnih športnikov in klubov.  Z banko, ki je lastnica objekta, se o tem že dogovarjajo, je povedal župan in med drugim opozoril tudi na veliko in pomembno vlogo staršev pri uspehih športnikov. “Vesela sem, da sem del tega kluba,” pa je čustveno prevzeta med drugim dejala NIves Varga, predsednica Twirling kluba logaških mažoret.

BKF_SprejemMazoret_1 (2)

Odlične športnice so od župana in občine ob koncu prejele simbolična darila, Sara Pečkaj, dobitnica dveh zlatih odličij, pa je za spletni portal Novice z Notranjske povedala:

IC_C0030

Blanka Markovič Kocen

Foto: Blaž Korenč

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja