Obvestilo

Odlična igra v obrambi prinesla zmago proti Naklemu

Rokometašice Zvezde Logatca so odlično začele povratne tekme 1.B članske rokometne lige. Po zanimivi predstavi so na gostovanju pri Naklemu zasluženo osvojile zmago (30:23) in tako visoko motivirane čakajo na novi preizkušnji proti Vrhniki in Olimpiji.

Tokrat se je v športni dvorani Biotehničnega centra Naklo prav vse odvilo po željah logaških rokometašic, ki so imele pobudo od prve do zadnje minute. Odlična igra v obrambi in znova razpoložena vratarka Nadja Kovačevič sta bili le temelj za napad, kjer je tokrat blestela celotna ekipa. V šesti minuti tekme so logaške gostje prišle do prednosti 3:1, deset minut kasneje pa se je igra v napadu še bolj razživela. Brina BoleMichelle Železnik in Jana Košir so namreč dosegle tri zaporedne zadetke in Zvezda je prvič prišla do konkretnejše prednosti (9:3).

Domačinke so do konca prvega polčasa le za zmanjšale zaostanek (9:14), a vrhuncev logaške igre še ni zmanjkalo. Drugi polčas se je namreč odvil popolnoma po željah ekipe, ki jo v tej sezoni vodi Tadej Zbačnik. V 51. minuti so Logatčanke, po četrtem zadetku Martine Medič, prvič povedle za deset in se tako že podpisale pod zmago.

Barbara Brkovič, kapetanka RK Zvezda Logatec: “V tekmo smo vstopile sproščeno. V obrambi smo prikazale odlično igro in to se je poznalo na rezultatu, tudi v vratih nam je znova pomagala vratarka Nadja. Izkoristile smo dobro igro, ki smo jo znale zadržati do konca tekme, kar nas je pripeljalo do zmage. Ponosna sem na svojo ekipo, saj smo bile prave od prve do zadnje minute, z veliko željo za zmago.”

Rokometno tekmovanje se nadaljuje brez prestanka. V petem krogu bodo Zvezdine rokometašice zadnjič igrale na gostovanju, a ne bodo potovale daleč. Pomerile se bodo proti Vrhniki, ki je bila na prvi tekmi uspešnejša z rezultatom 32:28. Vrhničanke bodo v četrtem krogu igrale pri ljubljanski Olimpiji. Tekma je na sporedu v soboto, 15. maja, ob 18.00. Gostovanje proti Vrhniki bo na sporedu v nedeljo, 23. maja, ob 20. uri

1.B članska rokometna liga – 4. krog, ŠD Strahinj
ŽRK NAKLO : RK ZVEZDA LOGATEC 23:30 (9:14)
petek, 14. maj 2021, ob 20.00

ŽRK Naklo: Čošič 1, Bašič Sredič, Košir, Janežič 4, Muljkovič, Nosan 7, Krajnik 2, Jekovec 4, Kuralt 3, Štular 2.
RK Zvezda Logatec: Železnik S. 3, Križaj, Medič 5, Košir 1, Grm 1, Kovačevič, Bole 3, Košir 7, Brkovič, Lukan 4, Kožuh, Tomasović 5, Železnik M. 1.

Sedemmetrovke: Naklo 7 (6), Zvezda Logatec 2 (1)
Izključitve: Naklo 10 minut, Zvezda Logatec 8 minut

Besedilo in foto: Uroš Pihner

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja