Obvestilo

Logaški likovniki zaključili še eno uspešno leto

Društvo likovnikov Logatec je v Stekleni galeriji Večnamenske dvorane Logatec sredi tedna odprlo božično-novoletno razstavo, na kateri so člani še zadnjič v tem letu predstavili svoja dela, hkrati pa so se pogovorili o tem, kaj jih čaka v letu, ki prihaja.

Logatec – Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn je uvodoma poudarila, da so člani Društva likovnikov Logatec vse leto razstavljali ne samo v domačem kraju, ampak tudi drugje, nekateri so uspešni tudi izven meja naše domovine. Njihov napredek je viden tudi na tej razstavi.

Letos so razstavljali: Janez Štros, Nande Rupnik, Brane Žunič, likovna sekcija Društva distrofikov Slovenije, Erna Kopše; pregledni razstavi sta imela Franc Godina in Ljudmila Dolenec. Na ogled so bila še dela z 12. likovnega Ex-tempore Logatec in Likovne kolonije Medvedje Brdo, akvarelisti  pa so razstavljali še v Galeriji Krka v Ljubljani ter sodelovali na Likovnih kolonijah na  Vrhniki. Predsednik društva Janez Ovsec je pohvalil člane, ki vedno znova presenečajo s svojimi deli, zahvalil pa se je tudi Občini Logatec, ki prispeva del sredstev za njihovo delo.  Franc Godina (na prikazni fotografiji) pa se je vsem zahvalil za čestitke, ki jih je prejel ob 80-letnici. Likovniki so si že po tradiciji izmenjali darila – svoje izdelke, seveda.

V kulturnem delu programa sta sodelovala kitarist Tilen Prosen, z božičnimi melodijami pa nas je pobožala citrarka Urša Matjašec.

Razstava bo odprta v času delovanja Večnamenske dvorane Logatec do 15. januarja 2017.

Besedilo in slike: Brane Pevec

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja