Obvestilo

Logaški občinski svet s 13 novimi člani

Na ustanovni seji so se sinoči sešli novoizvoljeni članice in člani Občinskega sveta Občine Logatec. Potrdili so svetniške in županski mandat, Berto Menard pa je že tretjič zapored  zaprisegel kot župan.

Logaški občinski svet ima v mandatu 2018-22 21 članic in članov, od tega jih je več kot polovico, kar 13, novih, število svetnic pa je manjše za štiri. Po besedah Tomaža Smrtnika, predsednika občinske volilne komisije, ki je poročal o rezultatih lokalnih volitev, pritožb na odločitve volilne komisije ni bilo.

Berto Menard je v nagovoru svetnicam in svetnikom med drugim izrazil zadovoljstvo, da » … nam je na volitvah uspelo – izvoljenim in tistim, ki so volili.« Poudaril je, da med novimi člani občinskega sveta prevladujejo mladi, ki prinašajo novo energijo in zagon.  Župan Menard si je po slavnostni zaprisegi prvič nadel tudi lento, na kateri so zapisani vsi logaški župani v samostojni državi Sloveniji.

O koaliciji Menard še ni razmišljal, opozicije pa ne izključuje, ji ne nasprotuje. Položaj bo po njegovem mnenju jasnejši po prvih sejah občinskega sveta. Predvsem si želi dobrega sodelovanja z vsemi 21 svetnicami in svetniki in tudi v prihodnje ostati kvalitetna in napredna občina.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Izjemni maturanti Šolskega centra Postojna

Letošnja generacija maturantov je razveselila z zelo dobrimi rezultati na eksternih preverjanjih znanja. Na splošni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja