Obvestilo

Logaški pevci bodo peli v Argentini

Ko so dodobra obiskali Slovence po vsej nekdanji skupni domovini – na Reki, v Šibeniku, Splitu, Sarajevu, Beogradu, Skopju … pa tudi v Nemčiji in Avstriji – se je v logaškem pevskem društvu porajala zamisel, da bi se odpravili na gostovanje tudi med argentinske Slovence. »Po naključju smo navezali stike s Slovenskim mešanim pevskim zborom iz San Justa v Buenos Airesu, ki nas je povabil, da bi ob priliki , če bo mogoče, prišli k njim na gostovanje. Medtem  se je napletlo še nekaj vezi prek Logatčanov, ki žive v Argentini,« je povedal Janez Ovsec, član izvršnega odbora društva. »Tako smo bili povabljeni tudi v Hladnikov dom. In že smo stali pred odločitvijo, da čisto zares organiziramo  obisk naših rojakov.«

V Argentino se pevci odpravljajo se v četrtek, 27. oktobra, vrnili pa se bodo  9. novembra. Zbor, ki odhaja v Argentino, šteje 45 pevcev in pevk,  celotna odprava pa bo po Ovščevih štela 50 popotnikov.

Urnik v Argentini bo pester, saj bodo imeli v soboto, 29. oktobra,  koncert v Hladnikovem domu,  naslednji dan pa mašo in koncert v slovenski skupnosti v San Justo v Buenos Airesu. 5. novembra bodo imeli koncert in srečanje z rojaki v Bariločah. 6. novembra koncert v Slomškovem domu, v 7. novembra pa mašo in krajši koncert v Domu na Pristavi v Buenos Airesu. Načrtujejo še srečanje na konzularnem predstavništvu, pa tudi ogled veličastnih slapov v Igvazu.

Gostitelje bodo seveda povabili, naj jih obiščejo v Logatcu in  na Vrhniki, da jim razkažejo domače zanimivosti in Notranjsko.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miro Malneršič

pevsko-drustvo-logatec2

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja