Obvestilo

Logaški policisti preiskujejo bencinskega goljufa

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 178 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih.  Med njimi so policisti s področja kriminalitete obravnavali 86 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36, s področja prometnevarnosti pa 46 dogodkov.

Policisti Policijske postaje Logatec so preiskali 16 kaznivih dejanj, od tega trinajst tri kazniva dejanja goljufije, ki jih je osumljen 38-letni moški, državljan  Republike Slovenije. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je osumljeni  v obdobju od oktobra 2014 do februarja 2015 oškodoval različne bencinske servise za okrog 300 evrov, pri čemer  je na svoji osebni vozili namestil ukradene registrske tablice in natočil gorivo, ki pa ga ni plačal. V nadaljevanju je bilo tudi ugotovljeno, da je osumljeni v podjetju, kjer je zaposlen, odtujil plačilno kartico, ki pa je ni mogel zlorabiti, saj je bila pravočasno preklicana.

Prav tako je odtujil plačilno kartico enemu od zaposlenih  in z njo opravil več nakupov (mobilni telefon, vinjeta, pijača, najem apartmaja), s čimer ga je oškodoval za okrog 300 evrov.

Policisti so s kriminalistično preiskavo ugotovili identiteto osumljenega, zoper katerega so podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Policisti svarijo pred drznimi tatvinami

Policisti  PU Ljubljana so  bili  v sredo dopoldan obveščeni o drzni tatvini, ki je bila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja