Obvestilo

Logaški simfoniki se vračajo na Azurno obalo

Po dveh letih se glasbeniki Simfoničnega orkestra Cantabile vračajo v francoski La Croix-Valmer, manjši, a slikovit turistični kraj na zahodnem koncu Azurne obale in v neposredni bližini razvpitega mondenega letovišča Saint-Tropez, ki ga redno obiskujejo največje svetovne zvezde.

Na večernem gala koncertu bodo tako logaški  simfoniki prav na 25. rojstni dan Slovenije – v soboto, 25. junija – nastopili kot edini orkester, ki je bil v 20-letni zgodovini glasbenega festivala des Anches d’Azur takoj po prvem nastopu na tem festivalu povabljen na ponovno gostovanje čez dve leti. Simfonični orkester Cantabile je namreč po svojem koncertu v La Croix-Valmerju konec junija 2014 prejel stoječe ovacije in neizmerno navdušenje prepolnega poletnega avditorija Forum Constantin ter takojšnje vabilo na naslednji obisk.

Simfonični orkester Cantabile bo z dirigentom Marjanom Grdadolnikom in kar šestimi solisti med drugim nastopil z deli Bizeta, Mozarta, Saint-Saënsa in Sarasateja, predstavil pa bo tudi slovenska dela izpod peresa Slavka Avsenika in Boruta Lesjaka ter izbor filmskih melodij, ki jih je orkester pred slabima dvema mesecema nadvse uspešno posnel za Mladinsko knjigo. Nedvomno pa ni odveč omeniti, da se celoten orkester ponovnega gostovanja v Franciji zelo veseli, saj takšno potovanje poleg dragocenih izkušenj in koncertne kilometrine prinaša tudi negovanje in tkanje še tesnejših prijateljskih in glasbenih vezi med glasbeniki.

Simfonike po poletnem počitku čakajo novi koncertni izzivi, med katerimi izstopa jesenski gala koncert ob 5. obletnici obstoja Simfoničnega orkestra Cantabile v začetku oktobra, na katerem bodo med drugim izvedli znamenito 9. simfonijo Antonína Dvořáka.

Tine Vučko

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja