Obvestilo

Logaški smučarji tekači na Pokljuki in v Italiji s sijajnimi predstavami

Devet štafet TSK Logatec je na državnem prvenstvu v šprintu dvojic ob dnevu samostojnosti in enotnosti na Pokljuki osvojilo naslov državnih prvakov med mlajšimi mladinci, bronasto kolajno med starejšimi mladinkami, zmagovalne stopničke med starejšimi deklicami …  Še več pa štejejo trud, srčnost, borbenost, veselje, navdušenje.

Med 19 štafetami v absolutni ženski člansko-mladinski konkurenci sta tekli dve štafeti Logatca. Mlajši mladinki Ana Smole in Jana Beguš sta pritekli na osmo mesto, a v konkurenci mlajših mladink je bilo to dovolj le za nehvaležno četrto mesto. Kolajna je bila v ciljnem šprintu oddaljena za pičlo sekundo. Karin Knavs in Eva Močnik, 12. absolutno, sta v disciplini, ki velja za eno najtežjih, pritekli na tretje mesto med starejšimi mladinkami. 
Med mlajšimi mladinci sta Andor Peček in Martin Močnik, prvo leto član kluba, upravičila sloves štartne številke ena in zmagala s prednostjo 33 sekund, čeprav je Andor del pretekel z zlomljeno palico. Šesto mesto absolutno sta pritekla Atila Peček in Dejan Hladnik, oba še starejša mladinca oziroma mlajša člana. Za bronasto kolajno sta zaostala 45 sekund. 
V mlajših kategorijah so se pomerili za točke Pokala Alpina. Eva Smole in Sara Pavlin sta pritekli na zmagovalni oder na tretjo stopničko, Matic Žibert in Andraž Menard sta na svečani razglasitvi stala tik spodaj ob odru, četrta med starejšimi dečki. 

Četrto mesto ekipno v Sappadi, Italija

Osemnajst tekačev in tekačic je nastopilo na mednarodnem tekmovanju ‘Ski for fun’ v Sappadi v Karnijskih Alpah. Med40 klubi in 500 tekmovalci iz Italije, Avstrije in Slovenije je TSK Logatec osvojil četrto mesto.   
 Se posebej so blesteli Martin Močnik in Dejan Hladnik ter Ana in Eva Smole, vsi z 2. mestom (na vodilni fotografiji). Sicer je Miha Šimenc pred desetimi dnevi, kot smo že poročali, postal državni prvak v šprintu Planici.

Sonja Vidonja

Foto: arhiv kluba

Karin Knaus in Eva Močnik
Atila Smole in Martin Močnik

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja