Obvestilo

Logaški športnik leta je Rok Tršan

Rok Tršan, športnik leta 2015 Občine Logatec,  član Tekaškega smučarskega kluba Logatec, je v letu 2014 dosegel zavidljive uspehe, tudi na mednarodni ravni in s tem med drugim ponesel ime logaškega kluba po vsem svetu. Priznanja so prejeli vsi logaški športniki, ki so v letu 2014 dosegli vidnejše rezultate, ter športni delavci in društva za svoje uspešno delo.

 Rok Tršan je po prejemu nagrade takole strnil vtise:

 

Prireditev Športnik leta, ki je sinoči potekala v tukajšnjem Narodnem domu,  je letos že tretjič organizirala Športna zveza Logatec. Komisija za podelitev priznanj je pod vodstvom Jelke Kožman  med predlogi  izbrala 87 najboljših in najzaslužnejših.  

Športnik leta-zborček

Za kulturni del prireditve je med drugim poskrbel tudi otroški pevski zbor pod vodstvom Tanje Žagar.

Poleg najprestižnejše kategorije, športnik leta – ob tem povejmo, da športnica tokrat ni bila izbrana – je Plaketo za življenjsko delo prejel Drago Arhar ml. (na sliki), ki je poleg udejstvovanja v smučarskem športu določeno obdobje aktivno sodeloval pri kreiranju politike in programov nekdanje Zveze telesno kulturnih organizacij in Temeljne telesno kulturne skupnosti Občine Logatec. Bil je soorganizator prvega in naslednjega nočnega teka po ulicah Logatca za občinski praznik, pobudnik številnih kolesarskih akcij in je še vedno aktiven smučarski funkcionar.

arhar

 Priznanje ob jubileju je letos prejel Smučarsko-skakalni klub  Lovci na daljave, ki letos praznuje 65-letnico delovanja. »Smučarski skoki imajo v Logatcu dolgoletno tradicijo, saj njegovi začetki segajo v leto 1950, ko je skupina domačinov pod vodstvom Zorana Mraka zgradila prvo 25-metrsko smučarsko skakalnico pod hribom Sekirica v Logatcu,« smo med drugim slišali v obrazložitvi. Smučarski skakalni klub Logatec je kot tretji najmočnejši klub v bivši Jugoslaviji dal več mladinskih in članskih reprezentantov.

Priznanja za najboljši ekipi v moški in ženski konkurenci  sta prejela Odbojkarski  klub  Logatec,  članska moška ekipa, ki je dosegla 1. mesto  v 3. državni članski ligi in se tako uvrstila v 2. člansko ligo, in Odbojkarski klub Logatec članska ženska ekipa 3. liga, ki je na poti do osvojitve 1. mesta v tretji članski ligi in tako uvrstitev v višji rang.

Športnik leta-odbojkarji in odbojkarice

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja