Obvestilo

Logaški strelci pometli s konkurenco na finalu z M48

Prvo septembrsko soboto je na strelišču Mlake potekalo finale tekmovanja z vojaško puško M 48 za člane organizacij in društev, s katerimi ima Slovenska vojska sklenjene pogodbe o sodelovanju ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije iz prej omenjenih organizacij in društev.

Tekmovanja se je udeležilo 30 strelcev iz desetih ekip območij Vzhod in Zahod, zmagala pa je ekipa Sever-Logatec v sestavi Dragan Petkovšek, Mitja Albreht in  Robert Lukan, pred drugouvrščeno OZVVS Celje II in tretjo Trbovlje I.

Na letošnjih tekmovanjih je na območju ZAHOD skupaj s finalom sodelovalo 718 strelcev, ki so se pomerili v petih streljanjih, tri so potekala na strelišču Mlake in dve na strelišču Crngrob. Skupno je bilo podeljenih 15 pokalov. Robert Lukan, tajnik strelskega društva Center vojnih veteranov vojne za Slovenijo in član zmagovalne ekipe je za spletni portal Novice z Notranjske povedal, da so tekmovanje M48 z vojaško puško začeli že maja, finale pa je bilo prejšnjo soboto. Kot je povedal Lukan, skupaj trenirajo že tri leta, in sicer praviloma enkrat na teden na zasebnem strelišču in dodal, da so člani strelskega društva Center vojnih veteranov vojne za Slovenijo nastopili kot ekipa Sever Logatec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20160903_154906

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja