Obvestilo

Logaški svetniki sprejeli zaključni račun proračuna 2014

6. redna seja logaškega občinskega sveta je potekala brez zapletov, svetniki pa so med drugim sprejeli zaključni račun občinskega proračuna za preteklo leto in sprejeli sklep o podelitvi občinskih priznanj.

Prihodki v načrtovani višini slabih 21 milijonov 600 tisoč evrov so bili v logaški občini realizirani 67-odstotno, kar je za skoraj četrtino več kot leto prej. Izpad planiranih prihodkov v višini več kot sedem milijonov pripisujejo zaprtju deponije Ostri vrh, velik manjko, več kot milijon evrov,  pa je bil tudi iz naslova prodaje zemljišč v industrijski coni.

Podoben odstotek realizacije kot na prihodkovni strani so v Logatcu zabeležili tudi pri odhodkih, in sicer 63 odstotkov. Namesto načrtovanih 25 milijonov je bilo realiziranih slabih 16 milijonov.

Med največjimi logaškimi investicijami v preteklem letu sta bili kanalizacija in čistilna naprava  v okviru 1. Sklopa odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Ljubljanice, poleg tega pa še energetska sanacija šole in vrtca, obnova Tovarniške ceste, nakup bazena v Zapolju in izgradnja vrtca v Rovtah. Na seznamu nujnih investicij pa so med drugimi ostali še obnova mostu v Lazah in  hodnika za pešce na Martinj hribu in v Hotedršici.

Na občinski praznik, septembra, bodo v občini Logatec podelili tri priznanja, in sicer Prostovoljnemu gasilskemu društvu Hotedršica Spominsko plaketo z znakom ob 110. obletnici delovanja za požrtvovalno prostovoljno delo na področju gasilstva.  Spominsko plaketo bo prejela tudi Katarina Dolenc za 20-letno  delo z mladino, medtem ko bo častna občanka Logatca postala Metka Rupnik, dolgoletna ravnateljica osnovne šole 8 talcev.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja