Obvestilo

Logaški svetniki prižgali zeleno luč projektu Narodnega doma in knjižnice Logatec

Racionalizirani projekt izgradnje narodnega doma in knjižnice prepričal logaške svetnike. Občutno zmanjšana kvadratura predvideva tudi za tri milijone cenejšo gradnjo.

Logatec – Obravnava predloga predinvesticijske zasnove za projekt gradnje Narodnega doma in Knjižnice Logatec je bila med osrednjimi točkami dnevnega reda sinočnje redne seje Občinskega sveta Občine Logatec. Kot smo poročali, je bil prvotni predlog  navkljub dejstvu, da Logatec nujno potrebuje nov kulturni dom in knjižnico, deležen številnih kritik, češ da je preveč razkošen, megalomanski in veliko predrag.

Kot je povedala Maruša, Zorec, odgovorna vodja projekta izgradnje Narodnega doma in Knjižnice Logatec iz družbe Arrea, je bil projekt pripravljen do faze za pridobitev gradbenega dovoljenja, ko pa se je izkazalo, da investicija presega pričakovano vrednost, predvsem zaradi podzemne garaže, ki je precej povečala kvadraturo, je bilo treba predinvesticijsko zasnovo racionalizirati.

Sinoči predstavljeni predlog je po preučitvi več različic in upoštevaje pripombe torej  izkazal sprejemljivejšo različico, ki pa bo še vedno zadovoljila potrebe Logatčanov po objektu, kjer se bo odvijalo osrednje kulturno dogajanje v občini.

Kvadratura novega objekta se je po tem predlogu  s 6.600 zmanjšala na 3.600 kvadratnih metrov investicija pa z 9,6 na 6,7 milijona  evrov predvsem na račun omenjenih postavk. Čeprav gre še vedno za zajeten znesek, je župan Berto Menard izrazil prepričanje, da bodo več kot polovico sredstev lahko zbrali tudi zunaj občinskega proračuna.

Občinski svet je med drugim potrdil tudi Program energetske sanacije in prenove petih javnih stavb Občine Logatec in prižgal zeleno luč modernizaciji treh odsekov zadnjih makadamskih  cest na Martinj Hribu. Trenutno potekajo aktivnosti za odkup 408 kvadratnih metrov zemljišč.

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja