Obvestilo

Logaški svetniki za preimenovanje azilnega centra

Z razširitvijo dnevnega reda februarske seje Občinskega sveta Občine Logatec so po dveh shodih občanov v zvezi z vzpostavitvijo azilnega centra v Logatcu tej tematiki, ki v zadnjih dneh buri duhove, osrednjo pozornost namenili tudi logaški svetniki. Seji so prisostvovali tudi nekateri krajani, ki živijo v neposredni okolici azilnega centra  v nekdanji vojašnici v Blekovi vasi.

Že pred začetkom seje nas je zanimalo, kaj o morebitnem prihodu azilantov v Logatec menijo svetniki NSi, Desus, SMC in Naše Notranjske. Poslušajte izjave:

Medtem ko so svetniki na izražali pomisleke nad delovanjem države in Evropske unije, ki še zdaj nimata strategije obvladovanja migrantskih tokov, so krajani izrazili skrb na svojo varnostjo in varnostjo premoženja. Župan Berto Menard pojasnjuje:

Prisotni krajani so med drugim so predlagali, da se azilni dom preimenuje v, denimo, začasni center za tujce ali kako drugače, kar ne bi bilo pravno zavezujoče in prebivalcem tega centra ne bi omogočalo, da se svobodno gibljejo po vsem območju.

Logaški svetniki so na četrtkovi maratonski seji že tretjič razpravljali tudi o strategiji kulture za obdobje 2016-2019, ki bo med drugim osnova za prijave na razpise. Tudi tokrat so nanjo imeli številne pripombe, na koncu pa so jo, preimenovano v lokalni program, potrdili.

26022016-OSL-krajani

Ne spreglejte

V Pivki ustavili pijano voznico in sopotnika

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so v ponedeljek ob 23.45 pri Pivki ustavili osebni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja