Obvestilo

Logaški teden obrti in podjetništva z okusi Vipavske doline

Začetek junija je v Logatcu že tradicionalno podjetniško obarvan. Logaška obrtna zbornica namreč tudi letos pripravlja teden obrti in podjetništva, v okviru katerega se bodo v prostorih zbornice ali na njenem vrtu  zvrstili številni dogodki, ki bodo popestrili dogajanje v logaškem podeželskem mestnem jedru.

Posebno pozornost bodo letos namenili mladim. »S tednom obrti in podjetništva želimo približati priljubljenost podjetništva in obrti tudi mlajšim generacijam, predvsem ker tu vidimo možnost ustvarjalnosti mladih, želimo s številnimi dogodki promovirati obrt in podjetništvo v lokalnem podeželskem okolju,« je na novinarski konferenci povedal direktor logaške območne obrtno podjetniške zbornice, mag. Dejan Šraml. »Ena izmed letošnjih novosti je tudi Logaška kuhinja sredi zelenega vrta, ki jo prvič v Logatcu organizirajo skupaj z občino.« Predstavili se bodo logaški gostinci, živilci in tisti, ki se ukvarjajo s kakršnimkoli pridelovanjem živil. Po Šramlovih besedah je udeležbo potrdilo  deset podjetnikov, ki bodo v soboto med 10. in 14. uro obiskovalcem na odprtem ponudili logaške jedi. Letos se na logaškem tednu obrti in podjetništva predstavlja ajdovska obrtna zbornica oziroma okusi Vipavske doline, ki bodo pomenili petkov kulinarični vrhunec večera. »Iz Vipavske doline bomo gostili vinarje, domače butične pivovarje, okusiti bo mogoče sir, pršut, samo dogajanje pa  bomo začinili z obrtniškim tekmovanjem v kuhanju golaža, ki je namenjen prav povezovanju obrtnikov in podjetnikov v regiji, znotraj Logatca in širše,« je dodal sogovornik.

Kot je poudaril, je Logatec obrtniško in podjetniško močan, več kot 1000 espejev in doojev zaposluje prek 2000 ljudi, obrtna zbornica pa si prizadeva biti njihov servis. Kot glavne probleme, s katerimi se srečujejo podjetniki, je navajal pomanjkanje delovne sile, zlasti na področjih gradbeništva, trgovine, lesarstva in gostinstva, in povezovalno cesto med obema industrijskima conama.

Šraml je med dogodki tega tedna izpostavil še seminarje, in sicer o blagovnih znamkah, internacionalizaciji gospodarstva in plačilni nedisciplini. Dodal je, da želijo dogodek v prihodnje pripravljati četrtletno in k večji aktivnosti na področju podjetniškega izobraževanja spodbuditi tudi šole.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Na fotografiji: podjetniška svetovalka Mateja Skočir in direktor OOPZ Logatec mag. Dejan Šraml 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja